Nationala

Dezamagire din cauza refuzului cluburilor de a lasa jucatorii la Olimpiada: "Nu e o competitie de loseri, un turneu amical din Antalia!"

Desi Olimpiada este considerata cea mai importanta competitie sportiva a lumii si Romania a obtinut prima calificare dupa cea din 1964, Mirel Radoi merge la Tokyo cu un lot alcatuit dupa multe compromisuri. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Iulie 2021, 12:30
Data actualizarii: Vineri 02 Iulie 2021, 13:44

Cristi Munteanu spune ca e profund deceptionat de faptul ca Romania nu merge la Olimpiada de la Tokyo cu cea mai buna echipa posibila, dar si de faptul ca cluburile, mai ales cele din Liga 1, au ales sa trateze cea mai mare competitie de pe planeta ca pe un turneu amical din Antalia. 

"E o supriza ca ne-am calificat la Jocurile Olimpice, dupa o pauza de 57 de ani. Dar e o supriza si mai mare, de aceasta data neplacuta, ca Radoi nu poate conta pe cei mai buni jucatori. Erau cel putin 20-25 de jucatori care puteau sa il ajute sa scoata un rezultat foarte bun, poate chiar sa obtina o medalie. Nu e o sansa cu care Romania s-a intalnit prea des, sa fie medaliata la fotbal la Olimpiada. 

Cred ca absolut toti jucatorii de pe lista extinsa a lui Radoi ar fi dorit enorm sa mearga la Tokyo. Indiferent la ce echipa si in ce campionat evolueaza, cred ca nu ar fi refuzat sa mearga la Jocurile Olimpice. Din pacate, nu a tinut de ei, cluburile au hotarat. Cred ca te intalnesti doar o data in viata cu sansa de a reprezenta Romania la Olimpiada, cea mai mare competitie sportiva din istoria omenirii.

E o surpriza neplacuta atitudinea cluburilor, desi inteleg ca au calculele lor, cu pregatirea, cu meciurile din preliminariile cupelor europene si cu debutul noului sezon. Au strambat din nas de parca jucatorii s-ar duce la o competitie de looseri, au refuzat categoric de parca ii trimiteau la un turneu amical din Antalia. Era bine pentru imaginea fotbalului romanesc sa ne prezentam acolo cu cea mai buna echipa, nu cu multe variante de rezerva ale rezervelor. 

Olimpiada e o competitie serioasa, de mare anvergura, iar ochii cluburilor importante si ale impresarilor vor fi atintiti la acele meciuri. Cred ca se putea ajunge la un compromis, macar sa lase cate unul sau doi jucatori ceruti de la fiecare echipa. Nu cred ca se creeaza haos in lot, daca trimiti doi jucatori tineri la Olimpiada. Cluburile din Liga 1 nu mai pot acum sa ceara favoruri FRF, daca au refuzat colaborarea in cel mai important moment al nationalei de tineret. Daca cluburile isi vad propriile interese, atunci poate ca si FRF o sa spuna ca isi vede interesul, cand se mai ia vreo decizie, precum Regula U21. Cred ca doar Gica Hagi a trimis toti jucatorii ceruti. 

Ca o gluma, cred ca lui Radoi ii pare rau acum ca nu i-a lasat pe Mutu sau pe Dica sa se duca cu echipa la Tokyo. L-am vazut la interviuri si parea foarte dezamagit de acesta, sa ii spunem, 'tradare'. A muncit mult, s-a chinuit extraordinar in ultimii 2-3 ani, a avut rezultate biune, s-a calificat la Olimpiada dupa aproape 60 de ani si i s-a infipt un cutit in spate, nu poate beneficia de jucatorii, care l-ar fi putut ajuta sa aiba sanse la o medalie olimpica", a precizat Munteanu pentru Sport.ro.    

CITESTE SI

Modifică setările cookies