COSR a desemnat purtatorii drapelului Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cine sunt sportivii alesi 

Jocurile Olimpice Tokyo COSR Portdrapel Romania Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Iulie 2021, 13:06
Data actualizarii: Joi 01 Iulie 2021, 13:21

Madalina Beres si Robert Glinta sunt cei doi sportivi care au fost desemnati drept purtatori de drapel pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 
 

Canotoarea Madalina Beres si inotatorul Robert Glinta au fost desemnati purtatorii de drapel ai echipei olimpice a Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), a anuntat, joi, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Comitetul Executiv al COSR a decis, joi, prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 23 iulie. Este pentru prima oara cand Romania are doi purtatori de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor.

Madalina Beres este medaliata olimpica cu bronz la Rio 2016 si campioana mondiala cu barca de 8+1 a Romaniei. In palmaresul sau figureaza 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegatii din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO de la Tokyo. Madalina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul dupa Iulica Ruican (Atlanta 1996) si Elisabeta Lipa (Sydney 2000, Atena 2004).

Robert Glinta este primul inotator din Romania care a reusit sa castige aur la Campionatele Europene si a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo. El este multiplu medaliat european si va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Recordul de a duce tricolorul in stadionul olimpic la deschidere il detine kaiacistul Aurel Vernescu, de trei ori consecutiv purtator de drapel, la Tokyo 1964, Mexico 1968 si Munchen 1972.

sursa: Agerpres 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!