Ilie Nastase JO 2021 Tokyo Jocurile Olimpice Tokyo Romania medalie de aur Simona Halep Tenis

Ne intoarcem de la Tokyo fara nicio medalie de aur? Ilie Nastase prevede un viitor trist al sportului romanesc: "Imi pare rau, dar ma tem ca nu vom lua niciuna!"

Ilie Nastase este pesimist cu privire la sansele Romaniei de a cuceri vreo medalie de aur la Jocurile Olimpice din Tokyo. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 27 Mai 2021, 09:45
Data actualizarii: Joi 27 Mai 2021, 09:52

2021 a devenit an olimpic dupa ce pandemia de coronavirus a fortat amanarea Olimpiadei de la Tokyo cu un an. 300 de zile mai tarziu, optimismul reprezentantilor sportului romanesc nu a crescut, iar primul numar 1 ATP al Erei Open, Ilie Nastase avertizeaza ca exista o mare probabilitate ca Romania sa se intoarca din Japonia fara nicio medalie de aur. 

"Au disparut toate cluburile, nu mai este sport de masa. Din sportul de masa ieseau 2-3 campioni in fiecare an! Ca erau la canotaj, chiar si la fotbal… Dupa aia e problema banilor, care sunt foarte putini pentru sport. Aici este problema, daca nu avem bani, nu putem organiza turnee! Imi pare rau sa o spun, dar sportul romanesc nu stiu ce va face la Olimpiada, dar ma tem ca nu vom lua nicio medalie de aur!", a declarat Ilie Nastase, informeaza ProSport

Sustinator al Simonei Halep, Ilie Nastase a indemnat-o pe campioana en-titre de la Wimbledon sa se protejeze si sa nu forteze participarea la Roland Garros. "Ar trebui sa stea, totusi, mai mult. Daca forteaza si nu mai joaca tot anul, pe urma ce face? Asa, macar are sanse sa joace la Wimbledon si la US Open," a fost sfatul medical oferit de Nastase. 

Romania va fi reprezentata la JO 2021 de la Tokyo de cel putin 66 sportivi, calificati pana in prezent, care vor participa la urmatoarele probe: inot, atletism, canotaj, tenis, fotbal, gimnastica artistica, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masa, box si scrima.

Modifică setările cookies