Mihai Covaliu, presedintele COSR a facut anuntul care intristeaza o tara intreaga: "Simona Halep nu va participa la Olimpiada de la Tokyo!"

Simona Halep Simona Halep Jocurile Olimpice Simona Halep Jocurile Olimpice 2021 Tokyo Tenis BREAKING NEWS! Mihai Covaliu, presedintele COSR a facut anuntul cel mai putin asteptat: "Simona Halep nu va participa la Olimpiada de la Tokyo!"
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 28 Iunie 2021, 21:32
Data actualizarii: Marti 29 Iunie 2021, 01:36

Simona Halep nu va participa la Olimpiada de la Tokyo, a anuntat Mihai Covaliu, presedintele COSR. 

Simona Halep nu va putea participa la Jocurile Olimpice din aceasta vara, programate pentru perioada 23 iulie - 8 august, a spus Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman intr-o interventie la Televiziunea Romana, informeaza jurnalistul Cristian Mandru

"Simona Halep nu va participa, nu va fi portdrapel al Romaniei. Suntem foarte tristi, stim cat de mult si-a dorit Simona sa participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv," a declarat Covaliu in cadrul emisiunii Tema Zilei, anunt care consemneaza al treilea eveniment major ratat de actualul numar 3 WTA, dupa Roland Garros si Wimbledon. Cauza absentei Simonei Halep din planul principal al tenisului mondial o reprezinta dubla ruptura musculara suferita la Roma, in data de 12 mai, in meciul cu Angelique Kerber. 

Pentru campioana en-titre de la Wimbledon, participarea la Olimpiada si visul de a cuceri o medalie pentru Romania reprezentau principalele obiective ale acestui an calendaristic, insa Halep se vede nevoita sa isi prelungeasca cariera cu minim 4 ani pentru a isi mentine vii sansele de a castiga o medalie olimpica. 

Jocurile Olimpice din 2024 vor avea loc la Paris, iar probele de tenis vor fi derulate in complexul Stade Roland Garros, lucru care ar putea sa o motiveze pe Simona Halep, care a iesit campioana in turneul de mare slem de la Paris atat in proba de junioare, in 2008, cat si la senioare, in 2018. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!