Baschet

Frații Antetokounmpo au dus trofeul NBA pe Acropole! Ei s-au întors la Atena, după ce au devenit campioni cu Bucks

Din cei cinci frați Antetokounmpo, patru joacă baschet și unul a fost fotbalist. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 August 2021, 11:24
Data actualizarii: Joi 05 August 2021, 11:38

Giannis Antetokounmpo (26 ani), vedeta lui Milwaukee Bucks, proaspăta campioană din NBA, a dus trofeul decernat învingătoarei din cea mai puternică competiție baschetbalistică de club din lume, pe Acropola din Atena. "Greek Freak" a fost însoțit de fratele său, Thanasis Antetokounmpo (29 ani), de asemenea legitimat la clubul din Wisconsin, cei doi făcând fotografii cu fanii și cu iconicul Partenon. Ei au primit acceptul să ducă trofeele de campioană și de MVP al finalei și la cluburile unde au evoluat ca juniori, la periferia Atenei. 

Bucks s-a impus în șase meciuri în fața celor de la Phoenix Suns, 4-2, pentru al doilea titlu de campioană a NBA din istoria clubului, după cel din 1971, când i-a avut pe teren pe legendarii Kareem Abdul-Jabbar și Oscar Robertson. 

SUNT CINCI FRAȚI ANTETOKOUNMPO, PATRU JOACĂ BASCHET ȘI UNUL A FOST FOTBALIST

Kostas Antetokounmpo (23 ani), al treilea frate baschetbalist, a fost legitimat la Dallas Mavericks și Los Angeles Lakers, iar acum evoluează la ASVEL Lyon (Franța). Mezinul familiei, Alex Antetokounmpo (19 ani), nu a fost draftat în NBA, în 2021, și joacă la UCAM Murcia, în Spania. Cei patru sunt născuți la Atena, din imigranți nigerieni, și, în copilărie, au fost nevoiți să fie vânzători ambulanți de ceasuri, genți și ochelari de soare, pentru a-și ajuta familia să supraviețuiască. 

Cel mai mare dintre frați, Francis (32 ani), este singurul născut în Nigeria și a rămas în țara africană, până când familia și-a făcut un rost în Grecia. A încercat să joace baschet, dar s-a reprofilat către fotbal din cauza staturii mai reduse, fiind legitimat la cluburile Aittitos Spaton și AE Sparti, înainte să se apuce serios de muzică.  

SUNT NĂSCUȚI LA ATENA ȘI AU EFECTUAT STAGIUL MILITAR ÎN GRECIA

Giannis, MVP-ul finalei NBA din acest an, a început baschetul la echipa Filathlitikos din cartierul atenian Sepolia, apoi a fost transferat în Spania, la CAI Zaragoza. A fost draftat de pe poziția a 15-a de Milwaukee Bucks, la NBA Draft 2013, la doar două luni după obținerea cetațeniei grecești. 

În 2013, familia a primit cetățenia elenă și și-au schimbat numele din Adetokunbo în Antetokounmpo, mai ușor de pronunțat în Grecia. Frații au efectuat serviciul militar obligatoriu în Grecia, redus la 3 luni pentru sportivii de performanță, și au fost botezați în credința creștin-ortodoxă, iar, în 2020, au donat sute de mii de măști și de dezinfectant în zonele mai sărace afectate de coronavirus. 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies