Tenis

Când revine, de fapt, Simona Halep în circuitul WTA: rupe tradiția și sare peste un turneu important de zgură

Simona Halep are doar trei turnee programate în sezonul de zgură al stagiunii 2022, la care va participa avându-l în lojă pe francezul Patrick Mouratoglou. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 09:40
Data actualizarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 09:53

Ediția 2022 a turneului WTA 500 de la Stuttgart ar fi putut consemna a șaptea participare a Simonei Halep în Porsche Tennis Grand Prix. Dată problema acuzată la nivelul coapsei stângi însă jucătoarea din România nu vrea să forțeze prematur o revenire în circuitul WTA, pentru a-și maximiza șansele de a traversa turneele de zgură în condiții de sănătate deplină. 

Lăsând Stuttgart-ul în urmă, unde noul număr 1 WTA, Iga Swiatek va juca, Simona Halep se concentrează, așadar, exclusiv pe competițiile derulate pe zgură, în aer liber. 3 semifinale a jucat Halep la Stuttgart, dar niciodată nu a reușit să treacă de această fază a turneului jucat în condiții de zgură indoor. 

La ce turnee participă Simona Halep în aprilie-mai 2022

În consecință, 3 este numărul întrecerilor de zgură la care Simona Halep va fi prezentă în primăvara sezonului 2022. După absența neprogramată de la WTA 500 Charleston, unde ar fi trebuit să facă, în premieră, cunoștință cu zgura verde din Carolina de Sud, ocupanta locului 20 în ierarhia mondială rămâne în calendar cu trei turnee de zgură de anvergură: WTA 1000 Madrid, WTA 1000 Roma și Roland Garros

Turneele WTA 500 Stuttgart și WTA 250 Istanbul vin prea devreme pentru Simona Halep, care preferă actualmente să își continue pregătirea fizică, la Academia Mouratoglou, alături de noul său antrenor

WTA 1000 Madrid, 28 aprilie - 7 mai, primul turneu la care Simona Halep va fi antrenată de Patrick Mouratoglou

Anunțat în urmă cu zece zile, parteneriatul dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou va putea fi urmărit în premieră în capitala Spaniei, cu ocazia noii ediții a turneului câștigat de două ori de jucătoarea din țara noastră. 

Campioană la Madrid în 2016 și 2017, finalistă în 2014 și 2019, Simona Halep are de partea sa palmaresul istoric pentru a vâna o nouă prestație solidă în Spania.

După Madrid, Simona Halep se întoarce la Roma pentru a învinge demonii trecutului

În ediția anterioară, a sfârșit eliminată în optimi, de Elise Mertens, dar, indiferent de rezultat, Simona Halep va face deplasarea de la Madrid la Roland Garros, cu escală în orașul-emblemă al Italiei.

WTA 1000 Roma (9-15 mai) este un turneu care îi provoacă sentimente mixte Simonei Halep. L-a câștigat în premieră, în 2020, fiind unul dintre puținele turnee majore care îi lipseau din vitrină, dar s-a accidentat cumplit în ediția 2021, în timpul meciului cu Angelique Kerber, la scorul de 6-1, 3-3, când a suferit o dublă ruptură musculară la gamba stângă

Accidentarea a forțat-o pe Simona Halep să stea departe de circuit aproximativ 3 luni, românca jucând doar 18 partide în a doua jumătate a stagiunii precedente și având finala de la Transylvania Open drept cel mai bun rezultat al sezonului. 

Roland Garros (22 mai - 5 iunie), destinația finală a sezonului de zgură pentru Simona Halep

Campioană în 2018 a turneului de mare șlem de la Paris, după o finală câștigată în trei seturi cu Sloane Stephens, 3-6, 6-4, 6-1, Simona Halep a jucat, de atunci, doar de două ori pe zgura din Complexul Stade Roland Garros.

Sferturi, în 2019 și optimi, în 2020, sunt ultimele rezultate ale Simonei Halep de la Roland Garros, eliminată de Amanda Anisimova, respectiv Iga Swiatek.

În 2021, Simona Halep a ratat Roland Garros din cauza accidentării de la Roma, RG 2021 devenind primul Grand Slam la care sportiva din Constanța a absentat, în cariera de senioare, după 39 jucate consecutiv. 

Modifică setările cookies