VIDEO Simona Halep, înfrângere dureroasă în finala Transylvania Open. Anett Kontaveit s-a impus în minim de seturi, 6-2, 6-3

Simona Halep Anett Kontaveit live finala Transylvania Open Simona Halep Transylvania Open Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 31 Octombrie 2021, 17:30
Data actualizarii: Duminica 31 Octombrie 2021, 20:25

Simona Halep a câștigat doar 5 game-uri în ultimul act al Openului Transilvaniei, deși pierduse doar 12 game-uri, în drumul său spre finală. 

Finala Transylvania Open: Simona Halep - Anett Kontaveit 2-6, 3-6

Simona Halep va părăsi top 20 WTA începând de luni, 1 noiembrie, după mai bine de 8 ani în care s-a numărat constant printre cele mai bune jucătoare ale lumii.

Transylvania Open devine primul turneu WTA organizat în România la care Simona Halep participă fără să îl câștige, în vreme ce Anett Kontaveit a reușit, prin acest succes, calificarea la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, în detrimentul tunisiencei Ons Jabeur. 

3-6: Game, set & meci, Anett Kontaveit, care încheie meciul cu un game la zero. A fost seara estonei, care a dictat majoritatea schimburilor de mingi, iar vârful de formă atins în Simona Halep în finalul setului secund a fost departe de media prestațiilor din acest turneu, în care pierduse doar 12 game-uri în cele 4 meciuri jucate, până în finală. 

3-5: Simona Halep rezistă, salvează două mingi de meci în cel mai lung game al partidei, pe care îl încheie cu un as. Ar putea fi momentul pe care sportiva din țara noastră ar putea clădi o revenire istorică. 

2-5: Anett Kontaveit ia și al cincilea game la rând, în ciuda unei replici bune date de Simona Halep, pentru a egala la patruzeci, în acest game. Greșelile neforțate, neobișnuit de dese în jocul Simonei Halep se combină eficient pentru estonă cu jocul său precis. 

2-4: Simona Halep încearcă top-spin, încearcă slice, încearcă mingi cu boltă, dar nimic nu pare să îi provoace suficient disconfort estonei Kontaveit, care dictează autoritar schimburile de mingi, intrată cu un pas în teren. 

2-3: Kontaveit încheie game-ul la cincisprezece, continuând partida la un nivel foarte ridicat de joc, în care primele două game-uri din acest set par să fi fost doar o scurtă sincopă care i-a fixat și mai bine încrederea de sine.  

2-2: Simona Halep pierde își vede anulat startul bun al setului secund, iar starea de nervozitate se acutizează, pe moment. Capacitatea estonei de a lovi din alergare scade eficiența jocului stânga-dreapta aplicat de Simona Halep. 

2-1: Anett Kontaveit închide hold-ul la cincisprezece, iar Simona Halep are o ieșire nervoasă, după al patrulea punct al game-ului, când a trimis în plasă un forehand în cross, nereușind astfel să egaleze la 30. 

2-0: Simona Halep face game la 15 și confirmă break-ul, schimbând total atmosfera în Arena BT. Zecile de voluntari aflați în tribune încep să o încurajeze pe sportiva din România, strigându-i numele. 

1-0: Se schimbă scenariul?! Simona Halep face break la zero în debutul setului secund, ajutată și de o dublă greșeală comisă de estonă, la 0-40. 

 

 

Setul 2:

Setul 1: 

2-6: Anett Kontaveit face re-break și închide setul la timp, pentru a putea beneficia de avantajul de a servi prima în setul doi. Setul întâi se încheie simbolic, cu o eroare neforțată din partea Simonei Halep. 

2-5: Simona Halep recuperează unul dintre cele două break-uri deficit, finalizând game-ul cu o scurtă în cross elegantă. Loviturile Simonei capătă profunzime, iar un pas înapoi din partea estonei ar putea fi lucrul de care Simona Halep are nevoie pentru a reintra în set. 

1-5: Dublu break reușit de Kontaveit. Greșelile neforțate continuă să apară în jocul Simonei Halep, care se arată emoționată și capabilă de un joc mult sub prestațiile anterioare din acest turneu. 

1-4: Anett Kontaveit confirmă break-ul, face un game la 15 în care erorile neforțate ale Simonei Halep i-au făcut misiunea facilă. Românca a schimbat racheta în acest game, dar fără succes, greșind un voleu de forehand din apropierea fileului, la ultimul punct. 

1-3: Retururi foarte agresive din partea lui Anett Kontaveit, care face break la 15, primul al partidei. Sunt primele stări de nervozitate acuzate de Simona Halep în această finală, care încă își caută reperele. 

1-2: Simona Halep scapă o minge de break în acest game, în care a construit câteva puncte extrem de lucid, dar Anett Kontaveit își păstrează serva, făcând față cu brio primului moment dificil al meciului. 

1-1: Simona Halep se apără exact și reușește să forțeze eroarea adversarei. Hold la treizeci, în primul game pe propriul serviciu. 

0-1: Anett Kontaveit câștigă primul game la 15, servind foarte solid în startul partidei. Punctul Simonei Halep a venit după un retur de rever direct câștigător, plasat excelent în colțul opus diagonal al terenului. 


Primele două favorite la câștigarea turneului WTA 250 Transylvania Open, Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Anett Kontaveit (25 de ani, 14 WTA) au acces în ultimul act fără să piardă vreun set. Numerele 18, respectiv 14 WTA se vor întâlni pentru a patra oară, scorul confruntărilor directe indicând 3-0 în favoarea Simonei Halep. 

Două dintre cele trei dueluri directe au avut loc pe suprafață hard, dar finala de la Cluj-Napoca va fi primul meci direct pe care Simona Halep și Anett Kontaveit îl vor disputa în sală. 

Finala Openului Transilvaniei este a 40-a finală de turneu WTA din cariera Simonei Halep. 


Scorul meciurilor directe: Simona Halep - Anett Kontaveit 3-0 

 • Turul 3, Miami 2017: 6-3, 6-0 
 • Sferturi, Roma 2017: 6-2, 6-4
 • Sferturi, Australian Open 2020: 6-1, 6-1

Mize importante în finala Transylvania Open 2021 


Miza finalei Openului Transilvaniei este deosebită pentru ambele jucătoare. De partea apropiată a fileului, Simona Halep încearcă să își mențină invincibilitatea în competițiile WTA desfășurate în România, având de continuat seria începută la București, în 2014 și confirmată doi ani mai târziu. 

În plus, Simona Halep are șansa de a extinde la 9 seria anilor consecutivi în care a cucerit minim un titlu WTA. Nu în ultimul rând, un trofeu adjudecat la Cluj-Napoca înseamnă pentru Simona Halep garanția rămânerii în top 20 WTA, unde se află de peste opt ani. 

Dacă Simona Halep joacă prima finală de turneu WTA în 2021, Anett Kontaveit vânează cel de-al patrulea trofeu, după succesele de la Cleveland, Ostrava și Moscova. O victorie în defavoarea Simonei Halep ar însemna pentru Anett Kontaveit calificarea în premieră la Turneul Campioanelor, în detrimentul tunisiencei Ons Jabeur. 

Campioana Transylvania Open va încasa din partea organizatorilor un cec în valoare de $29,200 și 280 de puncte WTA, în vreme ce finalista va primi doar $16,398 și 180 de puncte WTA. 

Ce au declarat Simona Halep și Anett Kontaveit înainte de finală


„Va fi un meci foarte greu. Simona este o jucătoare excepţională, am pierdut deja de câteva ori împotriva ei. Dar simt că mi-am îmbunătăţit jocul, sunt constantă. Vreau să mă concentrez pe ce am de făcut,” a declarat jucătoarea din Estonia, în conferința de presă susținută după meciul din semifinale. 

„Nu am mai jucat de mult așa bine. A intervenit și accidentarea, însă nu vreau să mă bucur pentru că mai am un meci de disputat. Sper să fiu în cea mai bună formă și să câștig. Ar fi cea mai dulce victorie,” a spus Simona Halep, înaintea finalei. 

Cum au ajuns Simona Halep și Anett Kontaveit în finala Openului Transilvaniei


Simona Halep a cedat doar 12 game-uri în cele patru victorii pe care le-a semnat pe tabloul principal, cea mai puternică jucătoare înfruntată fiind Marta Kostyuk (55 WTA).

Halep a eliminat două românce în drumul său către finală, pe Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian și a trecut cu brio de testul dificil impus de Varvara Gracheva, împotriva căreia a jucat un set cu dureri mari în zona lombară. 

În conferința de presă susținută sâmbătă, Simona Halep afirma că a jucat bine în toate meciurile și că este mulțumită cu nivelul de joc pe care l-a atins la Cluj-Napoca. 

 • Tur 1: 6-1, 6-2 cu Gabriela Ruse (85 WTA)
 • Tur 2: 6-4, 6-2 cu Varvara Gracheva (81 WTA)
 • Sferturi: 6-1, 6-1 cu Jaqueline Cristian (105 WTA)
 • Semifinale: 6-0, 6-1 cu Marta Kostyuk (55 WTA)

Anett Kontaveit a pierdut 23 de game-uri în cele patru meciuri jucate în Arena BT, un număr aproape dublu, în raport cu Simona Halep.

Venită de la Moscova, unde a învins-o pe Ekaterina Alexandrova cu revenire de scor, în finală, Anett Kontaveit a primit o replică solidă în primul tur, din partea Aleksandrei Krunic, dar a crescut de la meci la meci, obținând ultimele două succese cu o încredere notabilă, similară cu cea afișată de Simona Halep. 

 • Tur 1: 6-3, 7-5 cu Aleksandra Krunic (140 WTA)
 • Tur 2: 6-3, 6-4 cu Alison Van Uytvanck (61 WTA)
 • Sferturi: 6-3, 6-1 cu Anhelina Kalinina (59 WTA)
 • Semifinale: 6-3, 6-2 cu Rebecca Peterson (99 WTA)

Finala Transylvania Open 2021 va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!