Irina Begu o bate la pas pe Ajla Tomljanovic și poate reveni în top 60 WTA: ce adversară de top ar putea întâlni în optimi la Charleston

Irina Begu Ajla Tomljanovic Irina Begu WTA Charleston Tenis WTA WTA 500 Charleston Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 07:50
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 07:58

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston, unde s-ar putea duela cu numărul 10 mondial, Ons Jabeur. 

Furtuna a tergiversat planurile organizatorilor turneului din Carolina de Sud - WTA 500 Charleston - pentru a treia zi de concurs, astfel că Irina Begu nu doar că și-a văzut meciul din turul secund amânat de ploaie, dar și împins cu o zi, întrucât Ajla Tomljanovic și Sophie Chang s-au duelat pe parcursul a două sesiuni, derulate în două zile diferite.

A fost 7-5, 6-4 pentru Ajla Tomljanovic (28 de ani, 39 WTA), în confruntarea cu Chang, sportiva australiană ajungând relativ proaspătă la întâlnirea cu Irina Begu (31 de ani, 66 WTA) însă, având de jucat doar două game-uri pentru a contura victoria din primul tur.

Irina Begu, șanse mari la reintrarea în top 60 WTA, în urma rezultatelor de la Charleston

Respectând istoricul meciurilor directe, Irina Begu nu și-a făcut emoții în fața Ajlei Tomljanovic, de care a dispus în minim de seturi, scor 6-2, 6-3. Au fost 85 de minute de joc, în care jucătoarea născută la București a reușit 5 break-uri pe serviciul redutabil al Ajlei Tomljanovic, dintre care trei, în setul întâi. 

Prin acest succes, Irina Begu ajunge în optimile de finală ale întrecerii WTA 500 de la Charleston, unde o așteaptă pe învingătoarea dintre Ons Jabeur (10 WTA) și Emma Navarro (201 WTA). Numele viitoarei adversare este, în proporție de 90%, Ons Jabeur, având în vedere că partida celor două a fost întreruptă la scorul de 6-3, 5-2 pentru tunisiancă. 

Ajunsă în faza ultimelor 16 jucătoare, Irina Begu urcă alte 6 locuri în ierarhia WTA LIVE, până pe poziția 60.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!