FCSB - Dinamo Cristi Munteanu Derby de Romania Liga 1 transferuri dinamo Superliga

Dinamoviștilor nu le e frică de meciul cu FCSB: "Cu spiritul de 'câine', Bonetti și galeria putem învinge rivala!"

Un fost jucător al lui Dinamo salută transferurile făcute de club in extremis și crede că șansele unui rezultat pozitiv în Derby au crescut considerabil. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 14:34
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 14:46

Cristi Munteanu, fostul portar al lui Dinamo, lăudă mutările reușite de Iuliu Mureșan și crede că lotul lui Dinamo este mai puternic, după o perioadă de mercato în care clubul a avut interzis la transferuri, în majoritatea timpului. De asemenea, fostul goalkeeper crede că Dinamo poate învinge rivala FCSB, cu entuziasmul jucătorilor cu pedigri dinamovist, cu tactica lui Dario Bonetti și cu suportul galeriei.  

"Se vede mâna lui Iuliu Mureșan în transferurile făcute"

"Dinamo a făcut câteva transferuri foarte bune, se vede mâna de conducător bun a lui Iuliu Mureșan, care nu s-a aruncat să ia fotbaliști pe care nu îi cunoștea îndeajuns de bine. În ultimele zile ale perioadei de transferuri și după problemele de la club, a reușit să dea o notă coerentă acestui mercato. În primul rând, a acoperit două posturi deficitare, cel de portar și cel de atacant, unde aveau jucători bunicei, dar fără experiență. 

"Iliev și Ivanovski, doi jucători de națională"

Iliev și Ivanovski sunt fotbaliști de echipă națională, care au evoluat foarte bine în Liga 1, în trecut. Iliev era unul dintre cei mai buni portari din campionat, dacă nu cel mai valoros, în urmă cu 4-5 ani, iar cu Ludogoret a jucat în Europa League și Champions League. Cu meciuri în picioare la Dinamo, cred că cei doi vor fi convocați rapid la echipele lor naționale. 

Iliev și Ivanovski, împreună cu Torje, care va fi sigur liderul din teren, Sorescu, Filip, Țîră sau Răuță cred că pot lua din presiunea care a apăsat pe umerii jucătorilor tineri, care se pot dezvolta acum mai bine. Mie mi se pare un transfer foarte bun și cel al lui Itu, care mi-a plăcut foarte mult la CFR Cluj, e un jucător agresiv, cu o mare disponibilitate la efort.  

"Dario Bonetti e un antrenor profesionist și un dinamovist adevărat"

Pe Dario Bonetti l-am avut antrenor la Dinamo. Este un antrenor profesionist și un dinamovist adevărat, care nu s-a dat în lături să vină la Dinamo într-un moment foarte greu și s-a descurcat mai mult decât onorabil cu lotul avut la dispoziție. Echipa a evoluat foarte bine, deși în unele meciuri a folosit 8-10 jucători U21 și lipsa de experiență a dus la pierderea punctelor. Are școala italiană de antrenori, lucrează foarte mult tactic, nu îi e frică să bage juniori în teren și cei tineri chiar au ce învăța de la el. 

"FCSB rămâne favorită, dar balanța s-a echilibrat"

S-a echilibrat balanța pentru meciul cu FCSB, deși ei rămân favoriți. Eu nu dormeam în nopțile de dinaintea derby-urilor, mă montam toată săptămâna înaintea unor asemenea meciuri. Cred că și acum situația va fi la fel, mai ales că Dinamo are mulți jucători tineri, care abia așteaptă să joace contra rivalilor. Sigur va fi o atmosferă foarte frumoasă în tribune, mai ales că fanii lui Dinamo au fost exemplari în ultimii ani. 

Pe teren, eu aștept în primul rând o partidă spectaculoasă, apoi chiar cred că Dinamo poate scoate un rezultat bun, pentru că sunt foarte mulți jucători formați de club, care știu nivelul de implicare cerut de fani pentru un asemenea meci. Astea cred că sunt atuurile lui Dinamo pentru victorie: spiritul de 'câine', Bonetti, galeria și noile transferuri", a spus Cristi Munteanu pentru Sport.ro.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!