FCSB City Insurance Gigi Becali Superliga

După ce a ratat banii din Conference League, FCSB mai poate primi o lovitură financiară 

FCSB ar putea primi o adevărată lovitură financiară în perioada următoare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 15:43
Data actualizarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 16:01

Sponsorul principal al FCSB, City Insurance, se află în pragul falimentului. În cazul în care firma dă faliment, clubul patronat de Gigi Becali ar pierde 1.5 milioane de euro pe an.

FCSB și City Insurance au început colaborarea în 2013, cu echipa „roș-albastră” semnând din postura de campioană a României.

City Insurance plătește 1.5 milioane de euro către FCSB, însă suma este condiționată de câștigarea campionatului și participarea în competițiile europene.

FCSB, eliminată de Karagandy în turul doi preliminar al Conference League

Clubul patronat de Gigi Becali a mai pierdut o sumă importantă în această vară, după ce a fost eliminiata încă din turul doi prelimiar al Conference League, de Karagandy. 3 milioane de euro ar fi primit FCSB dacă s-ar fi calificat în grupe

Premii acordate în Conference League: Simpla calificare în grupele competiției aduce aproape 3 milioane de euro în conturile clubului. Fiecare victorie va fi recompensată cu 500.000 de euro. Locul 1 în grupă aduce alte 650.000 de euro și premiile urcă progresiv până în finală. Câștigătoarea competiției va primi 5 milioane de euro și va avea garantat un loc în grupele Europa League din sezonul următor. 

City Insurance nu a efectuat nicio plată către i3CP Holding BV
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) informează că în conturile asigurătorului City Insurance nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021", precizează sursa citată.

În acest context, Consiliul ASF susţine că va analiza situaţia de fapt şi va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale.

La începutul lunii iunie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat sancţionarea societăţii City Insurance cu suma de 2,93 milioane lei, iar conducerea companiei cu amenzi în valoare totală de 8 milioane de lei, în urma mai multor acţiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât şi controale permanente (off-site).

Astfel, ca urmare a aspectelor constatate în acţiunea susţinută de control şi potrivit prevederilor legale, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea membrilor Directoratului Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de ASF.

Potrivit sursei citate, Renato Szilagyi - Preşedinte Directorat, a primit o amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF, Buzerea Barbu Mircea - Vicepreşedinte al Directoratului, a fost amendat cu 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF. De asemenea, Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis - membru al Directoratului, a primit o amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF

"Sancţionarea membrilor Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de ASF, după cum urmează: Browne Woodthorpe Robert - Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF; Rossler Max Walter - Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF; Pascale Cristian - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF; Arampova Aelita - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF; Papanikolaou Epameinondas - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF", se menţionează în comunicat.

În plus, s-a decis "sancţionarea Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA cu amendă în cuantum de 2.930.766 lei şi stabilirea în sarcina acesteia a obligaţiei de a transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară, spre aprobare, un plan de finanţare şi redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital".

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, la momentul respectiv, desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de patru luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condiţiile art. 36 din Legea nr. 246/2015. AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies