Simona Halep sezon 2022 Simona Halep Constanta Simona Halep Tenis WTA Tenis WTA Romania Tenis

Simona Halep a împlinit 31 de ani! A spus cineva sezon slab? Românca, un munte de constanță în cel mai dificil an al carierei

Simona Halep și-a încheiat sezonul prematur, în 2022, pe fondul operației suferite la nivelul nasului, dar a reușit 39 de victorii în primele opt luni ale anului. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 08:45
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 08:47

Simona Halep și-a încheiat sezonul 2022 în circuitul WTA înainte de a-și acorda șansa unei potențiale participări la Turneul Campioanelor. Sportiva din România a decis să pună punct stagiunii actuale după dubla intervenție chirurgicală suferită la nivelul nasului, în luna septembrie.

Decizia de a nu mai lua parte la competiții WTA în ultimele trei luni ale sezonului a fost luată de o Simona Halep care și-a văzut îndeplinit obiectivul major setat pentru acest an, revenirea în top 10 WTA

Aflate la vârf de carieră, doar Ons Jabeur și Iga Swiatek au fost mai bune decât Simona Halep, în primele opt luni ale sezonului în WTA

Opta informează că Simona Halep a fost a treia jucătoare în primele nouă luni ale anului, românca ajungând la 39 de victorii, doar Ons Jabeur și Iga Swiatek ajungând la mai multe succese în circuitul WTA în 2022, 44, respectiv 55.

Deși Simona Halep va fi depășită de Caroline Garcia și Daria Kasatkina în acest top, în cel mai probabil caz, sportiva din țara noastră se poate mândri cu acest munte de constanță afișat în sezonul 2022, care ar putea fi considerat cel mai dificil al întregii cariere, din mai multe motive.

Întâi, în impas de viziune, Simona Halep și-a început sezonul cu doi antrenori români, Adrian Marcu și Daniel Dobre, de care avea să se despartă, câteva luni mai târziu.

După aceea, angajarea lui Patrick Mouratoglou și schimbarea perspectivei asupra tenisului - după momentul din februarie, în care le-a transmis apropiaților că nu mai simte energia necesară pentru a continua în tenisul profesionist -, i-au adus Simonei Halep o perioadă de tranziție profesională derulată pe fondul unei vieți personale mai puțin împlinite, nefericire dovedită de decizia divorțului de Toni Iuruc

Nu mai puțin importantă a fost presiunea de a juca având alături unul dintre cei mai buni antrenori din lume, după cum Simona Halep însăși a spus, a avut un rol în atacul de panică suferit la Roland Garros, un indiciu al stresului puternic resimțit de româncă, mai notabil, spre deosebire de alte sezoane, în ciuda plusului de experiență. 

Nu în ultimul rând, sezonul 2022 candidează la poziția imaginară de „cel mai dificil al carierei” și pe fondul vârstei Simonei Halep (31 de ani fără două săptămâni), dar și din cauza dublei rupturi musculare suferite în 2021, un moment critic, în ciuda căruia Simona Halep a trebuit să revină mai puternic, străduindu-se să depășească stresul emoțional pentru a nu se gândi prea mult timp la posibilitatea unei potențiale recidive.

Cum a arătat sezonul 2022 pentru Simona Halep

  • 2 titluri câștigate, la Melbourne și Toronto
  • Și-a încheiat sezonul pe când se afla în top 8, eligibilă pentru calificarea la Turneul Campioanelor
  • 39 de victorii și 11 eșecuri (78% procentaj al victoriilor)

Campioană la WTA Summer Set din Melbourne, Simona Halep a sfârșit eliminată în optimile Australian Open. Ajunsă în semifinalele competiției WTA 1000 de la Dubai, românca a fost întoarsă în semifinale de Jelena Ostapenko, de la 1-0 la seturi, iar înfrângerea dureroasă a fost dublată de eliminarea în primul tur al întrecerii de la Doha.

Revenită cu încredere în luna martie, Halep a semnat semifinală în turneul WTA 1000 de la Indian Wells, unde a cedat o luptă strânsă cu Iga Swiatek, înainte să fie dejucată tactic în sferturile turneului de la Madrid, de către Ons Jabeur.

Simona Halep în turneele de mare șlem din 2022

  • Australian Open: optimi de finală
  • Roland Garros: turul 2
  • Wimbledon: semifinale
  • US Open: turul 1

Sezonul de zgură s-a încheiat cu două insuccese puternice în nivelul de durere resimțit, Simona Halep sfârșind întrecută de Danielle Collins și Qinwen Zheng, în tururile secunde ale competițiilor de la Roma și Roland Garros.

Dacă sezonul de zgură s-a încheiat cu un atac de panică suferit pe teren, sezonul de iarbă a început cu două semifinale, bifate la Birmingham și Bad Homburg, românca retrăgându-se înaintea semifinalei a doua menționate.

Pauza de precauție asumată a condus însă înspre semifinala în care s-a calificat la Wimbledon, care avea să prevestească titlul cucerit la Toronto (WTA 1000), cu o sincopă la Washington, între aceste două turnee.

Retragerea de la Cincinnati, pe fond de extenuare fizică a fost complet înțeleasă de fanii Simonei Halep, care au sfârșit însă puternic dezamăgiți, în ultima partidă a sezonului, Halep văzându-se învinsă de Daria Snigur, jucătoare venită din calificări, număr 124 WTA la momentul desfășurării rundei inaugurale de la US Open. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!