VIDEO Simona Halep, CAMPIOANĂ la Melbourne! A câștigat al 23-lea trofeu WTA al carierei: Halep - Kudermetova 6-2, 6-3

Simona Halep Veronika Kudermetova live Simona Halep finala Summer Set Simona Halep Summer Set Melbourne Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 10:30
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 11:49

Primul trofeu jucat, primul trofeu câștigat pentru Simona Halep în 2022. E primul titlu WTA cucerit din 2020 încoace. 

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-2, 6-3

Simona Halep și-a trecut în palmares titlul WTA cu numărul 23 după o finală încheiată fără mari dificultăți. Chiar dacă și-a pierdut serviciul în fiecare set, sportiva din România s-a concentrat în momentele importante ale jocului și a făcut diferența în punctele lungi, spre dezamăgirea Veronikăi Kudermetova.

A fost a treia victorie a Simonei Halep în fața rusoaicei dintr-un număr identic de întâlniri directe. 

6-3: GAME, SET & MECI! SIMONA HALEP câștigă trofeul WTA 250 Summer Set 1!

5-3: Break la treizeci pentru Simona Halep, care servește pentru câștigarea trofeului! 

4-3: Simona Halep păstrează avantajul servei într-un punct crucial al partidei. 2 game-uri o separă în acest moment pe româncă de primul trofeu WTA al anului. 

3-3: Kudermetova rezistă în set și ia un game pentru a egala la trei. 

3-2: Simona Halep câștigă trei game-uri la rând, iar seturile încep să semene izbitor, curgând favorabil sportivei din România. 

2-2: La fel ca în primul set, Simona Halep prosperă atunci când e pusă la încercare de Kudermetova și obține rebreak-ul înainte ca setul să se apropie de fazele finale. 

1-2: Simona Halep rezistă impresionant în prelungirile game-ului și anulează șansele Kudermetovei de a se desprinde la 3-0 în startul setului doi. 

0-2: Retururi mai puțin reușite de Simona Halep în acest game, în care Kudermetova confirmă break-ul apropiat anterior și trece pentru prima oară în partidă la 2 game-uri în față. 

0-1: Simona Halep începe setul cu un as, dar cedează game-ul la 30, Kudermetova adjudecându-și din nou avantajul break-ului. În primul set, acesta a fost momentul în care sportiva din țara noastră a început să accelereze intensitatea jocului.

Setul 2:

Setul 1: 

6-2: Game & set, Simona Halep! O serie de retururi impecabile îi aduc Simonei Halep încă un break și cel de-al cincilea game câștigat consecutiv. Halep se apropie la un set distanță de primul trofeu câștigat din toamna anului 2020 încoace. 

5-2: Kudermetova rămâne în urmă, în timp ce Simona Halep ia al 4-lea game la rând și se apropie la unul singur de câștigarea primului set. 

4-2: Dispusă la risipă de efort, Simona Halep începe să adune punctele cu o încredere sporită și ajunge la al treilea game cucerit consecutiv. 

3-2: Jocul Simonei Halep începe să devină mai eficient, după un start oscilant de meci. Game la 15. 

2-2: Surprinsă la serviciu de o serie de retururi bune din partea Simonei Halep, Kudermetova cedează imediat avantajul break-ului, la 15. 

1-2: Simona Halep pierde avantajul scorului de 40-15, iar Kudermetova este prima care face break-ul în finală. Retururi solide din partea rusoaicei, care pun presiune asupra serviciului româncei. 

1-1: Hold la cincisprezece pentru Kudermetova, într-un start de joc în care ambele jucătoare au trecut cu brio peste primul game jucat pe propria servă. 

1-0: Game la 30 obținut de Simona Halep pe propriul serviciu. 

Finala turneului WTA 250 Summer Set 1 ar fi putut deveni un blockbuster veritabil al începutului de sezon în WTA, dar Naomi Osaka nu a mai ajuns să se dueleze cu Simona Halep în ultimul act competițional, retrăgându-se în urma unor dureri în zona abdominală. 

„Sunt tristă că a trebuit să mă retrag din cauza unei accidentări azi. Corpul meu a suferit un șoc, jucând consecutiv meciuri intense, după pauză pe care am luat-o. Vă mulțumesc pentru toată iubirea transmisă în această săptămână. Voi încerca să mă refac și vă voi revedea curând,” a scris Naomi Osaka pe Twitter. 

Japoneza a procedat la fel în 2020 și în 2021, retrăgându-se în timpul turneelor pregătitoare Openului Australian. În sezonul precedent, tactica aleasă a produs rezultate, Osaka cucerind trofeul anul trecut. 

Simona Halep o conduce pe Veronika Kudermetova cu 2-0 la meciurile directe

2-0 este scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Veronika Kudermetova (31 WTA, 24 de ani), rezultatele fiind favorabile româncei și relevante, întrucât meciurile au avut loc pe hard, anul trecut.

În prima partidă, Simona Halep a învins-o pe Kudermetova în turul 3 al Openului Australian, scor 6-1, 6-3, în vreme ce în a doua a depășit-o în faza optimilor Cupei Kremlinului, scor 6-1, 7-6. 

Finala întrecerii Summer Set 1, Simona Halep vs. Veronika Kudermetova se joacă duminică, 9 ianuarie, nu mai devreme de ora 08:00, ora României. 

Halep va lupta pentru câștigarea titlului WTA cu numărul 23 al carierei, primul din toamna anului 2020 încoace, când se impunea la Roma. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!