Simona Halep Beatriz Haddad Maia live text Simona Halep finala Toronto live text Simona Halep finala WTA Toronto 2022 Simona Halep WTA 1000 Toronto Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Finala turneului WTA 1000 de la Toronto: Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3. Halep, campioana Openului Canadian!

Simona Halep a câștigat de două ori Openul Canadei, la Montreal, dar nu a reușit niciodată această performanță la Toronto. Până în această seară de 14 august 2022; istoria a fost schimbată. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 August 2022, 22:50
Data actualizarii: Duminica 14 August 2022, 23:47

Finala turneului WTA 1000 de la Toronto
Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3


Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3. Game, set, meci & titlu, Simona Halep!!! Jucătoarea din țara noastră va urca pe locul 6 WTA, începând de luni, 15 august. Este primul trofeu cucerit de Halep sub comanda lui Patrick Mouratoglou și al 24-lea trofeu câștigat în circuitul WTA, în carieră. 

Simona Halep a câștigat a treia oară Openul Canadian, dar pentru prima dată la Toronto, după succesele de la Montreal, din 2016 și 2018.

Este al nouălea trofeu de categorie WTA 1000 adjudecat de jucătoarea din Constanța. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 5-3. Game pentru Haddad Maia, dar Simona Halep primește șansa istorică de a servi pentru câștigarea primului titlu la Toronto. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 5-2. Game alb, Simona Halep, iar al treilea titlu în Openul Canadian e mai aproape ca niciodată. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 4-2. Beatriz Haddad Maia rămâne cu șanse în set, dar Simona Halep pare să aibă un plus de luciditate tactică, împingând-o iar și iar pe braziliancă la decizii din ce în ce mai riscante. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 4-1. Nicio finală nu se câștigă doar tehnic, iar Simona Halep demonstrează cel mai bine această afirmație. Trup și suflet, românca se apropie la doar două game-uri de al treilea titlu în Openul Canadian. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 3-1. Simona Halep are din nou avantajul break-ului în decisiv! Spirit de luptă incredibil în dreptul ambelor jucătoare, care produc un tenis de o intensitate remarcabilă, după aproape 2 ore de eforturi uriașe. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 2-1. Milimetric, Beatriz Haddad Maia reușește un rever bun la minge de break și recuperează imediat deficitul. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 2-0. Break, Simona Halep! La a doua șansă avută, românca forțează greșeala braziliencei, care trimite un forehand total eronat. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 1-0. Simona Halep face game pe propria servă, în ciuda a două duble greșeli comise în acest prim game al setului decisiv. 


Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6. Beatriz Haddad Maia câștigă pe merit deplin al doilea set, iar finala competiției de la Toronto va vedea set decisiv. De urmărit cum va combate Simona Halep plusul de agresivitate al braziliencei, dar și cum va gestiona startul setului trei, în contextul în care Haddad Maia s-a desprins la 3-0, respectiv 4-0 în primele două manșe. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-5. Game la treizeci, Simona Halep, dar Beatriz Haddad Maia va trece la serviciu, având mingi noi, cu speranța de a încheia aici al doilea set. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 1-5. Beatriz Haddad Maia servește în continuare extrem de solid și se apropie la un singur game de împingerea finalei în set decisiv. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 1-4. Game la 15, Simona Halep, care a avut nevoie de 23 de minute pentru a trece pe tabelă în setul 2. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 0-4. Simona Halep suferă în setul doi, în care Beatriz Haddad Maia a redus vizibil timpul dintre lovituri, scăzând din timpul de reacție al adversarei. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 0-3. După numai 14 minute trecute de la începerea setului doi, Haddad Maia are din nou un avans de trei game-uri pe tabela de marcaj, iar primul sentiment e că Simona Halep va avea parte de o sarcină mai dificilă încercând o revenire similară cu cea din manșa întâi. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 0-2. Simona Halep se confruntă din nou cu situația din startul primului set, Beatriz Haddad Maia jucând în aceste momente cu un plus de forță în lovituri. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 0-1. Break, Haddad Maia, în debutul setului secund, dar, având în vedere spiritul de luptă al Simonei Halep din manșa întâi, acest deficit nu pare să reprezinte, momentan, un motiv de îngrijorare. 


Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3. Game & prim set, Simona Halep! Întorsătură incredibilă de situație, marca Simona Halep, în setul întâi al finalei de la Toronto. Românca a revenit de la 0-3 și mai are nevoie de un singur set pentru a deveni triplă campioană a Openului Canadian. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 5-3. Setul părea pierdut pe jumătate la 0-3, dar 5 game-uri mai târziu, românca are șansa unui break care i-ar putea conferi avantaj la seturi. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 4-3. Reglajele fine din jocul Simonei Halep fac diferența în primul set, Beatriz Haddad Maia începând să greșească tot mai des, frustrată pe fondul jocului de regularitate extrem de precis al româncei. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 3-3. Simona Halep servește primul as și face game la treizeci, reușind să contureze șirul de trei game-uri consecutive. Egalitate perfectă, după jumătate de oră. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 2-3. La a cincea minge de break în acest set, Simona Halep insistă pe reverul braziliencei și are câștig de cauză. Românca va servi, la reluare, pentru a completa o revenire de la 0-3 la game-uri.  

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 1-3. Simona Halep se înscrie pe tabela de marcaj, după patru game-uri. Hold la cincisprezece pentru româncă. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 0-3. Două mingi de break procurate de Simona Halep în acest game nu au fost suficiente pentru a semna rebreak-ul. Beatriz Haddad Maia, decisivă cu duo-ul serviciu-forehand, denotând o încredere mare în propriile forțe, în primele minute ale finalei. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 0-2. Trei duble greșeli comise de Simona Halep în primul game la serviciu, o contra-performanță care arată mărimea ocaziei. Dacă va învinge în această seară, Simona Halep va reveni în top 6 WTA și va obține statutul de cap de serie la US Open 2022. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 0-1. Game controlat de Haddad Maia de pe linia de fund, cu forehand-ul. Simona Halep a rezistat bine în puncte, dar serviciul braziliencei a făcut diferența. Din tribunele arenei centrale de la Toronto se aud puternicele strigăte ale românilor prezenți să o încurajeze pe jucătoarea din țara noastră. 


Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) se va duela cu Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 24 WTA) în finala turneului de categorie WTA 1000 de la Toronto.

Numere 9 și 16 în ierarhia mondială actualizată, Halep și Haddad Maia se reîntâlnesc la aproximativ două luni de la semifinala competiției WTA de la Birmingham, în care sportiva sudamericană s-a impus în trei seturi.

Beatriz Haddad Maia este condusă însă cu 2-1 la meciurile directe de către Simona Halep, iar unica întâlnire directă între cele două derulată pe hard a avut loc în acest an, la Australian Open, unde românca a dispus de braziliancă, scor 6-2, 6-0, în runda secundă a Grand Slam-ului de la antipozi. 

Campioană în 2016 și 2018 la Montreal, Simona Halep are a doua șansă să câștige primul titlu la Toronto

  • Adversarele învinse de Simona Halep pentru a atinge finala la Toronto: Donna Vekic, Shuai Zhang, Jil Teichmann, Cori Gauff și Jessica Pegula.
  • Oponentele eliminate de Beatriz Haddad Maia în drumul său spre ultimul act la Openul Canadian: Martina Trevisan, Leylah Fernandez, Iga Swiatek, Belinda Bencic, Karolina Pliskova. 

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia. Scorul meciurilor directe este 2-1 pentru jucătoarea din țara noastră

  • Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 7-5, 6-3, în turul 2 la Wimbledon 2017
  • Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0, în turul 2 la Australian Open 2022
  • Beatriz Haddad Maia - Simona Halep 6-3, 2-6, 6-4, în semifinalele la Birmingham 2022

Una dintre cele mai înalte jucătoare ale circuitului, Beatriz Haddad Maia (1,85 metri) este o stângace care lovește reverul cu două mâini. Se distinge de concurență printr-un serviciu puternic, apăsat, dublat de un forehand cu care poate dicta, de pe linia de fund majoritatea punctelor, indiferent de numele adversarei. 

De la sine înțeles, are o deplasare în teren mai modestă decât Simona Halep, dar nici acest aspect al jocului său nu reprezintă în mod necesar un deficit. 

În 2022, Beatriz Haddad Maia a intrat în clubul multiplelor campioane de turneu în circuitul WTA, impunându-se la Birmingham și la Nottingham. De partea cealaltă, în turneele de mare șlem, Haddad Maia nu a trecut niciodată de turul secund. 

Modifică setările cookies