Simona Halep Simona Halep juniorat Simona Halep liceu Simona Halep Tenis WTA Tenis

Cuvintele fabuloase transmise de Simona Halep dirigintelui său, în clasa a IX-a: „Voi fi cea mai bună din lume, o să vedeți!”

Simona Halep i-a spus dirigintelui din liceu că va fi cea mai bună jucătoare din lume, încă din clasa a IX-a. Promisiunea s-a adeverit încă înainte ca jucătoarea română să absolve liceul. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 14:55
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 15:17

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a fost convinsă că vrea să atingă performanța de cel mai înalt nivel încă din perioada junioratului.

Multipla campioană de Grand Slam din România a împlinit 31 de ani revenită în top 10 WTA, conform obiectivului auto-impus la începutul sezonului 2022, dar, mai important, visul Simonei Halep din copilărie a fost îndeplinit. 

Simona Halep, către dirigintele său, în clasa a IX-a: „Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume, o să vedeți!”

Dirigintele Simonei Halep în liceu, Cătălin Spătaru a întrebat-o pe jucătoarea de tenis în clasa a IX-a ce plănuiește să facă cu viața sa, după încheierea școlii. 

„S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de câte ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: ‘Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeți!'”, a spus Cătălin Spătaru, dirigintele Simonei Halep, notează Fanatik

Declarația curajoasă făcută de adolescenta Simonei Halep s-a adeverit încă înainte ca sportiva din Constanța să absolve liceul. La 17 ani fără trei luni, Simona Halep câștiga turneul de la Roland Garros, în proba de junioare, în care a ocupat inclusiv locul întâi mondial, performanță atinsă și în proba de senioare, nouă ani mai târziu.

În 2022, Simona Halep a câștigat două titluri WTA, la Melbourne și Toronto, iar celor 24 de trofee cucerite în circuitul WTA li se adaugă onoarea de a o fi întrecut pe Maria Sharapova în ierarhia all-time care numără banii câștigați de jucătoare în tenisul mondial. 

Modifică setările cookies