Nationala

Rădoi este lăudat pentru cele șapte puncte acumulate recent: "Septembrie a fost o lună bună pentru națională!" 

Un fost portar din Liga 1 crede că selecționerul Mirel Rădoi s-a maturizat din punct de vedere managerial.  

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 13:45
Data actualizarii: Vineri 10 Septembrie 2021, 13:55

Cristi Munteanu, fostul portar al lui Dinamo, Oțelul, Farul, FC Național și Astra, crede că echipa națională a ieșit cu bine din meciurile programate în luna septembrie, după ce a reușit victorii cu Islanda și Liechtenstein și o remiză în deplasare cu Macedonia de Nord. Acesta semnalează o schimbare în bine, după ce "tricolorii" nu au primit gol în trei meciuri consecutive și păstrează mari șanse de calificare la CM 2022. 

"Ne păstrăm șansele de calificare intacte"

"Dacă îl întreba cineva pe Rădoi și dacă ne întreba pe noi, înaintea meciurilor cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia, dacă e bine să luăm șapte puncte din nouă, cred că toți spuneam că e foarte bine, mai ales că meciurile mai grele au fost în deplasare. Islanda ne-a lăsat acasă în drumul spre Euro 2020, Macedonia are câțiva jucători foarte buni și un stil de joc incomod, iar Lichtenstein nu mai e ciuca bătăilor, Germania a învins-o tot cu 2-0, iar Armenia s-a încurcat. Sunt niște rezultate pozitive, ne păstrăm șansele de calificare intacte, deci cred că a fost o lună bună pentru națională. Sigur că se poate mult mai bine, dar suntem pe o pantă ascendentă.  

"Sunt meciuri din care trebuie să scoți neapărat puncte"

În plus, după multe meciuri cu gol primit, am reușit să păstram tabela imaculată în trei partide consecutive, deci e o mare performanță, care nu trebuie trecută ușor cu vederea. Rădoi și-a început mandatul cu avânt, voia să joace spectaculos și ofensiv, dar a ajuns cumva tot la tactica lui Iordănescu și Pițurcă. Cred că e o dovadă de maturitate din partea lui, că și-a dat seama că apărarea și rigoarea îți aduc calificări și performanțe. Sunt meciuri din care trebuie să scoți neapărat puncte și sunt altele când te poți gândi și la estetică.  

Prestațiile naționalei trebuie privite și prin prisma ariei de selecție, selecționerul joacă cu ce are la dispoziție, alți jucători nu prea avem. Unii jucători nu au experiență internațională, alții joacă mai puțin la echipa de club, mai durează până se creează relațiile ideale de joc... Îmi place că avem mulți jucători tineri în lot, ceea ce poate fi un semn bun pentru viitor. Dacă îi ținem rezerve pe Ianis Hagi și Răzvan Marin, înseamnă, totuși, că lotul e unul echilibrat.   

Cu Germania nu știu dacă avem prea multe șanse, pentru că și-au rezolvat multe probleme observate în meciul de la București, dar cu Armenia și Islanda jucăm acasă, așa că plecăm cu prima șansă. Cu lotul complet și cu fani în tribună, cred că avem șanse mari să batem în ambele meciuri. Trebuie doar să ne păstrăm luciditatea și foamea de rezultate. 

"Nu e o problemă că Niță a fost cel mai bun jucător"

Florin Niță a fost clar cel mai bun jucător al naționalei în aceste trei meciuri. Unii antrenori ar spune că e o problemă, dacă se remarcă portarul din echipa ta, dar eu zic că nu e grav, atâta timp cât rezultatele sunt pozitive. Niță e un portar de mare valoare, pe linia celor pe care naționala i-a avut în ultimii 20-30 de ani, acolo e un post unde suntem foarte bine acoperiți. Portarul face parte din defensivă și nu cred că e o diferență dacă respinge mingea un închizător, un fundaș central sau un portar, atâta timp cât nu iei gol. 

"Răzvan Marin a greșit, dar mai bine ambițios decât delăsător"

De asemenea, nu cred că trebuie creat un conflict între Mirel Rădoi și Răzvan Marin pentru o declarație. Eu chiar îl înțeleg pe jucător, pentru că are ambiția de a juca mai mult, a fost o frustrare de moment. Poate că a greșit că nu a discutat direct cu antrenorul și a făcut declarații publice. Dar mai bine un fotbalist ambițios, care se consumă, pune suflet, vrea să joace și să ajute echipa, decât unul care vine doar din complezență la lot și e delăsător", a declarat Cristi Munteanu pentru Sport.ro. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies