VIDEO EXCLUSIV | „Sorescu trebuie să își definitiveze postul”. Iosif Rotariu, înainte de meciul cu Macedonia. Ce spune de Markovic

Invitat telefonic la Ora Exactă în Sport, la PRO X, Iosif Rotariu a vorbit despre meciul României contra Macedoniei de Nord, de la 21:45, în direct la PRO TV și LIVE VIDEO pe www.sport.ro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 11:00
Data actualizarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 13:37

România o va înfrunta pe Macedonia de Nord, miercuri, de la 21:45, în direct la PRO TV și LIVE VIDEO pe www.sport.ro. Tricolorii au un moral bun după victoriile cu Islanda, 2-0, și Liechtenstein, 2-0, iar un succes în jocul de la Skopje le-ar da un avans în lupta pentru locul 2 din Grupa J de calificare la Campionatul Mondial din 2022. 

Accidentările și coronavirusul l-au privat pe Mirel Rădoi de șase jucători (Florin Tănase, Denis Alibec, Denis Drăguș și Marian Aioani, accidentați, iar Ianis Hagi și Dorin Rotariu, infectați cu COVID-19). În aceste condiții, Deian Sorescu este așteptat să îi ofere o soluție selecționerului în meciul cu Macedonia de Nord, însă Iosif Rotariu este de părere că jucătorul lui Dinamo ar trebui să aibă un post sigur, fiind plimbat pe tot terenul.

  • VIDEO EXCLUSIV | „Sorescu trebuie să își definitiveze postul”. Iosif Rotariu, înainte de meciul cu Macedonia. Ce spune de Markovic

Rotariu: „ Sorescu a traversat tot terenul în diagonală”
 

Trebuie să își definitiveze postul. Când joci atâtea posturi la echipa de club, când vii la echipa națională unde joci? Nu știi ce randament are. A traversat tot terenul în diagonală, de la dreaptă până la stânga.

Sunt jucători care au calități, dar nu au confirmat în cupele europene, sau să fii avut un anumit număr de meciuri la echipele de club și echipa să fie campioană sau în primele trei. Este cea mai săracă perioadă din istoria echipei naționale”, a declarat Iosif Rotariu la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

De asemena, fostul internațional român a vorbit și despre nepotul său, Dorin Rotariu, care este infectat cu COVID-19 și a devenit indisponibil pentru meciurile cu Liechtenstein, 2-0, și Macedonia de Nord, acesta fiind o opțiune pentru ofensiva României. Cu toate acestea, Iosif Rotariu crede că Rădoi nu va juca la Skopje cu Markovic, singurul atacant central din lot. 

„Markovic a ajuns din conjuctură la echipa națională”
 

„A picat foarte prost și pentru el (n.r.: Dorin Rotariu) și pentru familie. M-aș fi așteptat să joace la echipa națională pentru că era într-o formă foarte bună. El era negativ la meciul cu Islanda și a ieșit pozitiv la meciul de acasă. Nu are niciun simpton, nu știe de unde a putut lua virusul. În conjuctura actuala, ar fi putut să joace în linia din față. Când a început fotbalul el juca vârf, în spatele vârfului sau banda dreaptă. Are viteză, tehnică foarte bună în regim de viteză, lovitură de cap bună. 

Cam greu de zis care va fi soluția aleasă de Rădoi, va inventa el ceva. Va găsi o soluție. Aș vedea un jucător care nu e număr 9, dar care să intre în combinații.

Markovic nu are experiență, a ajuns din conjuctură la echipa națională. Nu a jucat nici măcar un campionat întreg, să zici că a dat 15 goluri, cum a făcut Tănase, să zici că te poți baza pe el la echipa națională”, a precizat Iosif Rotariu. 

Dorin Rotariu (26 ani) a semnat vara aceasta cu Lodogorets, iar în cele trei meciuri pentru echipa bulgară a reușit să marcheze un gol.

CITESTE SI

Modifică setările cookies