VIDEO EXCLUSIV | Un mijlocaș legendar al Craiovei Maxima spune ce as are în mânecă Mirel Rădoi

Invitat telefonic la Ora Exactă în Sport, la PRO X, Aurel Țicleanu a vorbit despre situația echipei naționale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 19:05
Data actualizarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 19:12

În luna septembrie, echipa națională a câștigat două din cele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial 2022, cu Islanda, 2-0, și Liechtenstein, 2-0, Mirel Rădoi schimbând opt jucători în garnitura de start dintre cele două partide. Însă pentru duelul de miercuri cu Macedonia de Nord, de la 21:45, în direct la PRO TV și LIVE VIDEO pe www.sport.ro, selecționerul nu se poate baza pe șase jucători din cauza accidentărilor și infectărilor cu COVID-19.

Aurel Țicleanu, membru în comisia FRF, susține că prima reprezentativă ar trebui să aibă un grup de jucători pe care să se bazeze, ci nu un prim 11 de bază din cauza programului aglomerat al meciurilor. 

  • „Acest lucru îmi dă încredere!” Un membru în comisia FRF dezvăluie plusul din lotul lui Rădoi față de anii trecuți

Fostul mare mijlocaș al Craiovei Maxima a evidențiat care e principalul atu al selecționatei lui Rădoi: faptul că aproape toți cei convocați la lot joacă și la echipele lor de club. 

Țicleanu: „Nu poți să joci din trei în trei zile”
 

„Pe vremea mea jucam un meci pe lună, noi pentru astfel de preliminarii jucam un meci în septembrie, octombrie și noiembrie. Primăvara, iarăși trei meciuri, toamna viitoare și gata.

Sunt calupuri de două și trei meciuri acum. FIFA îi lasă să convoace 26 de jucători, tocmai pentru că la două meciuri trebuie să ai două echipe, iar la trei meciuri două echipe jumătate. Nu poți să joci din trei în trei zile, iar pentru asta trebuie să împingi un grup de jucători. 

Am auzit foarte multe comentarii, a trecut vremea când aveai un prim 11. Gândiți-vă că acești jucători vin destul de obosiți de la echipele lor de club și trebuie să joace trei meciuri. Sper ca meciul cu Macedonia de Nord să încununeze ceea ce spun și să ne aducă puncte.

Asul din mâneca lui Rădoi. "Toți fotbaliștii joacă la echipele de club"

 

După mine, ceea ce face diferența pentru echipa lui Mirel Rădoi este că toți jucătorii joacă (n.r. la echipele de club). Gândiți-vă că în trecutul nu prea îndepărtat, chiar căpitanul nostru de echipă, Chiricheș, care era la Napoli și erau doi fundași centrali foarte buni acolo, juca foarte puțin. Acest lucru îmi dă încredere”, a declarat Aurel Țicleanu la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

Clasamentul Grupei J după primele cinci meciuri: 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies