Declarația lui Rădoi a stârnit reacții în lumea fotbalului românesc: ”Abordare greșită și nesănătoasă”

La finalul partidei cu Macedonia de Nord, încheiată la egalitate, scor 0-0, selecționerul Mirel Rădoi a spus că, poate, rezultatul ar fi fost altul dacă Armenia ar fi învins-o pe Liechtenstein.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Septembrie 2021, 18:25
Data actualizarii: Joi 09 Septembrie 2021, 18:32

Declarația l-a deranjat pe Justin Ștefan, secretarul general al LPF, care i-a răspuns selecționerului printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.

„Nu pot fi de acord cu poziția selecționerului Rădoi exprimată după meciul de aseară. Selecționerul a spus că poate jocul nostru ar fi arătat altfel, în anumite momente, dacă Armenia ar fi învins-o pe Liechtenstein. 

Prin această declarație antrenorul pare că spune, indirect, că avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate. Să îmi fie cu iertare, dar motivația pentru a obține victoria nu trebuia sa vină de la armeni.

Să intrăm pe teren cu Macedonia gândindu-ne că merge bine și un egal, mi se pare o abordare greșită și nesănătoasă pentru următoarele patru jocuri. Mai ales în contextul în care urmează să jucăm și cu Germania, unde există șanse mai mari să nu luăm niciun punct. 

Justin Ștefan, răspuns pentru Rădoi: ”Băieții noștri au fost incapabili să construiască ceva”

 

A fost un meci slab, cu o echipă a României incapabilă să pună în aplicare un sistem de joc. S-a jucat pe principiul unde-i mingea-i și grămada. Băieții noștri au fost incapabili să construiască ceva, nu am contat serios pe contraatac.

Norocul nostru s-a chemat Macedonia, care, deși mai periculoasă la câteva faze, a arătat, la rândul ei, un joc slab. Un prieten antrenor mi-a spus că poate era mai bine dacă Rădoi juca un 3-5-2 sau chiar un 4-5-1, avănd jucători potriviți pentru acest lucru. 

Am încheiat cele 3 jocuri fără să primim gol, Niță având aici un merit destul de important, dar ar fi trebuit să obținem toate cele 9 puncte puse în joc”, a scris Justin Ștefan, pe contul său de Facebook.

 

Din ”tripla” cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, România a câștigat șapte puncte și a urcat pe locul trei, la un singur punct de Armenia, care ocupă locul doi. Germania este pe primul loc, cu 15 puncte.

 

În luna octombrie, România se va duela cu Germania (deplasare) și cu Armenia (acasă).

Clasamentul Grupei J:

 

1. Germania 15p

2. Armenia 11p

3. România 10p

4. Macedonia de Nord 9p

5. Islanda 4p

6. Liechtenstein 1p

CITESTE SI

Modifică setările cookies