Nationala

Cum a explicat Mirel Rădoi titularizarea lui Jovan Markovic 

România a remizat cu Macedonia de Nord, scor 0-0, miercuri seara, la Skopje, în runda a șasea a Grupei J din preliminariile CM 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Septembrie 2021, 09:47
Data actualizarii: Joi 09 Septembrie 2021, 10:05

După victoria din Islanda, 2-0, România l-a pierdut pe Denis Alibec (30 ani), care a părăsit terenul de joc de la Reykjavik acuzând probleme medicale.

În locul atacantului de la CFR Cluj, Mirel Rădoi a mizat pe Jovan Markovic (20 ani). Jucătorul Universității Craiova a fost utilizat titular de selecționer și în următoarele două meciuri, cu Liechtenstein, 2-0, și Macedonia de Nord, 0-0. 

  • Cum a explicat Mirel Rădoi titularizarea lui Jovan Markovic

Vârful de atac al Universității Craiova a avut o evoluție ștearsă și în deplasarea de la Skopje. La conferința de presă de după meciul cu Macedonia de Nord, Mirel Rădoi a explicat de ce a început cu Markovic în formula de start. 

Cum a explicat Mirel Rădoi titularizarea lui Jovan Markovic 

 

„Din informațiile pe care le aveam despre Macedonia de Nord, am crezut că titularizarea lui Markovic este mult mai benefică pentru noi, decât în poziția aia să apară Dennis Man, Andrei Cordea sau Deian Sorescu.

Aveam nevoie de cineva care să se bată cu fundașii centrali, în condițiile în care noi nu puteam să construim din cauza terenului sau din cauza pressingului ultra ofensiv al celor din Macedonia și atunci ne-am gândit că orice minge de la 6 metri, puțin lobată peste mijlocașii lor, să vină Markovic, care are capacitatea de a ține mingea, de a așeza pentru interii noștri, după aceea să atacăm spațiile cu cele două extreme. 

Nu a fucționat de foarte multe ori lucrul acesta, dar cred că nici lui și nimănui în seara asta nu le putem spune ceva la nivel de determinare. Markovic mai are de jucat la echipa de club, mai are să se antreneze, nu este momentul oportun pentru el, dar sunt sigur că în următoarele partide va arăta mult mai bine, atât la Craiova, cât și la echipa națională”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă. '

Clasamentul Grupei J după primele șase meciuri: 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies