Tenis

Emma Răducanu, criticată pentru lipsa de concentrare post-US Open: "A fost pe coperta Vogue și poartă haine Dior"

Selecționerul naționalei de rugby a Angliei și-a atenționat un jucător să se concentreze mai bine decât tânăra câștigătoare de la US Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 10:41
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 10:59

Eddie Jones, antrenorul echipei de rugby a Angliei, i-a transmis public tânărului jucător Marcus Smith (22 ani), care a strălucit în victoria "trandafirilor" cu Tonga (69-3), să își gestioneze mai bine succesul decât tenismena britanică cu origini românești. 

"Sportivii tineri nu își pot păstra concentrarea"

"Problema sportivilor tineri e că nu își pot păstra concentrarea. Sunt zăpăciți de expunerea din mass-media, de laude și critici, de grupuri de agenți care le propun diverse contracte. Există un motiv pentru care fata care a câștigat US Open nu s-a mai descurcat atât de bine după aceea. Unde ați văzut-o? Prima pagină a Vogue, prima pagină a Harper's Bazaar, purtând haine Christian Dior, la evenimente mondene. 

Până acum, Smith a rămas cu piciorele pe pământ, dar trebuie să rămână foarte concentrat. Nu trebuie să fie distras și să facă aceleași greșeli ca Emma Răducanu. Cine e aerian, nu e selecționat la echipa națională și nu mai câștigă US Open. Un astfel de potop de distrageri îți face foarte mult rău. Am transmis foarte clar fiecărui jucător din echipa mea că nu voi anula și nu va fi învoit de la antrenament pentru un angajament în afara terenului", a declarat antrenorul. 

Smith, cel mai talentat rugbist englez din noua generație

Marcus Smith (22 ani) este născut la Manila (Filipine) din tată englez și mamă filipineză. Din 2017, el evoluează pe postul de uvertură la echipa londoneză Harlequins, după ce s-a format la academia clubului Brighton Rugby Club. A debutat în acest an în naționala Angliei, dar și în British&Irish Lions, cu ultima participând turnee demonstrative. Este considerat cel mai talentat rugbist al noii generații a Angliei, din care mai fac parte de Tom Curry, Freddie Steward, Nic Dolly, George Martin, Raffi Quirke și Tommy Freeman. 

Emma, câștigătoare de US Open la 18 ani

Emma Răducanu (18 ani) este născută la Toronto (Ontario, Canada), din tată român și mamă chinezoaică, dar reprezintă Anglia la nivel internațional. Ea ocupă momentan locul 20 WTA, dar este considerată noua stea a tenisului feminin, după ce a reușit în acest an să câștige US Open, devenind prima jucătoare venită din calificări care cucerește un turneu de Grand Slam, și să ajungă până în turul al patrulea la Wimbledon, la ultimul turneu beneficiind de un  wildcard. 

Ulterior, tenismena a fost asaltată de oferte pentru ședințe foto, invitații la evenimente importante și de contracte publicitare bănoase, dar rezultatele sale nu au fost pe măsură așteptărilor. A fost eliminată în turul al doilea la Indian Wells, apoi s-a retras de la Kremlin Cup, a pierdut în sferturile de finală la Transylvania Open (Cluj-Napoca) și va mai participa la 2021 Upper Austria Ladies Linz, ultimul turneu WTA din acest an pentru ea.    

Modifică setările cookies