Cupa Mondială de rugby 2023 | Gâlceavă la naționala Australiei: ziariștii i-au sărit în cap selecționerului. De ce este acuzat Eddie Jones

Cupa Mondiala de Rugby Australia Eddie Jones Rugby
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 18:23
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 18:47

Cupa Mondială de rugby din Franța a început pe 8 septembrie și se va termina pe 28 octombrie. 

Will Skelton, căpitanul naţionalei de rugby a Australiei, îl susţine pe selecţionerul Eddie Jones, despre care afirmă că are toată susţinerea jucătorilor primei reprezentative.

Australia, învinsă de Ţara Galilor duminică seara cu un drastic 40-6, după ce pierduse şi în faţa Fiji (22-15), mai are doar şanse teoretice de a se califica în fazele eliminatorii ale CM 2023 care are loc în Franţa.

Scandal la naționala Australiei

Jones este criticat dur de presa sportivă australiană, care a aflat că acesta ar fi avut discuţii pentru a prelua naţionala Japoniei, deşi se afla în plin proces de pregătire cu Wallabies pentru participarea la turneul final din Franţa, el având şi contract cu Federaţia australiană până în 2027.

"Eu cred în Eddie Jones şi consider că e total angajat în munca pe care o face cu naţionala noastră. Toţi jucătorii îl susţin. Are o viziune pe termen lung, vrea să scoată rugbyul australian din criza pe care o traversează în ultimii ani, e un antrenor fantastic", a spus căpitanul Australiei care, accidentat fiind, nu a jucat nici contra galezilor, nici înainte cu Fiji.

Pentru a mai spera la calificarea în sferturi, Australia, care face parte din Grupa C, ar trebui să învingă cu bonus ofensiv Portugalia, pe care o întâlneşte duminică, la Saint-Etienne, iar Fiji să piardă cu Georgia şi cu Portugalia.

Agerpres

VIDEO Florin Surugiu, despre momentele care l-au oțelit

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!