Cum poate arăta echipa României fără Simona Halep, în barajul cu Polonia: alegerile de făcut ale căpitanului Horia Tecău 

Romania Polonia baraj Cupa Billie Jean King Ana Bogdan echipa Romaniei Billie Jean King Cup Horia Tecau capitan nejucator Irina Bara Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 09:50
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 09:50

Fără Simona Halep la debutul său pe bancă, Horia Tecău are alegeri dificil de făcut în pregătirea barajului decisiv cu Polonia, programat la mijlocul lunii aprilie. 

Echipa României de Billie Jean King Cup dispută barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al tenisului feminin internațional în Polonia, în 15-16 aprilie.

Dată absența Simonei Halep (19 WTA), cauzată de o ruptură musculară la nivelul coapsei stângi, căpitanul nejucător, Horia Tecău este nevoit să se reorienteze în definitivarea lotului convocat.

Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (70 WTA) și Monica Niculescu (42 WTA în proba de dublu) vor rămâne parte a lotului care va face deplasarea la Radom, pentru a obține biletul de acces în ediția 2022 a turneului final Billie Jean King Cup. 

Pe cine va alege Horia Tecău ca înlocuitoare a Simonei Halep?

Privind clasamentul WTA, care în bună măsură poate oferi indicii relevante și cu privire la forma de moment, Ana Bogdan (95 WTA) și Irina Bara (120 WTA) sunt jucătoarele din care Horia Tecău ar fi tentat să aleagă, maximizând probabilitatea. 

Întrucât Jaqueline Cristian (69 WTA) este accidentată, Ana Bogdan sau Irina Bara sunt soluții eficiente pentru conturarea lotului.

Pe de-o parte, Horia Tecău ar putea miza pe sportiva născută la Sinaia - Ana Bogdan -, astfel încât să mărească imprevizibilitatea alegerilor tactice pe care le-ar putea face în ziua a doua a barajului, putându-se argumenta că există diferențe strânse, combinând valoarea cu experiența, între Gabriela Ruse, Irina Begu și Ana Bogdan. 

  • Ana Bogdan are palmares 1-2 în Fed Cup: a câștigat împotriva Veronikăi Kudermetova, în 2020, în barajul pierdut de România, 2-3. 
  • Irina Bara a jucat un singur meci în Fed Cup, pierdut în fața Elisabettei Cocciaretto, în 2021. 

Ana Bogdan, în pole-position pentru a fi convocată 

În al doilea scenariu, Irina Bara ar putea fi convocată pentru a fi trimisă în teren la dublu, jucătoarea din Ștei traversând un sezon 2021 fructuos în proba de dublu, dar alături de Ekaterina Gorgodze.

Nici Ana Bogdan, și nici Irina Bara nu oferă o chimie suplimentară într-o nouă combinație a echipei de dublu, care, atât timp cât corpul Irinei Begu va rezista, va fi formată din Irina Begu și Monica Niculescu - jucătoare care au obținut victoria pentru România, în confruntarea cu Republica Cehă din 2019. 

Dacă va miza pe o surpriză, Horia Tecău ar putea să o convoace pe Mihaela Buzărnescu (121 WTA), dar alegerea e puțin probabilă, având în vedere repaosul luat de sportiva din București, în urma problemelor fizice întâlnite în finalul anului anterior. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? (@_ana.bogdan_)

Sorana Cîrstea ar fi putut ajuta enorm echipa

În contextul dat, lipsa celei mai bune jucătoare, Simona Halep duce fanii tenisului românesc cu gândul la cât de valoroasă ar fi fost contribuția Soranei Cîrstea, jucătoare retrasă din echipa națională de tenis feminin a României, în urma unor neconvocări care au nemulțumit-o. 

Horia Tecău a declarat că a încercat să o convingă pe Sorana Cîrstea să revină în echipă, dar ocupanta locului 27 WTA a declinat decizia, anunțând că își menține aceeași poziție, privind echipa României. 

Polonia va aborda barajul având în componența lotului următoarele jucătoare: Iga Swiatek (2 WTA), Magda Linette (63 WTA), Magdalena Frech (89 WTA), Maja Chwalinska (263 WTA) și Alicja Rosolska (68 WTA în proba de dublu). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!