Polonia Romania baraj Billie Jean King Cup Billie Jean King Cup Horia Tecau Monica Niculescu Romania Polonia baraj Cupa Billie Jean King Tenis

Andreea Mitu o înlocuiește pe Monica Niculescu, pozitivă la COVID. Lotul definitiv al României pentru barajul cu Polonia

Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la COVID și va rata barajul Polonia - România din Billie Jean King Cup. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 13:40
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 14:54

UPDATE 13:40: Horia Tecău a ales-o pe Andreea Mitu pentru a întregi lotul de patru jucătoare care va reprezenta România în barajul cu Polonia. Irina Begu (31 de ani, 63 WTA), Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 123 WTA), Andreea Prisăcariu (22 de ani, 324 WTA) și Andreea Mitu (30 de ani, 103 WTA la dublu) vor încerca să califice România la turneul final al Cupei Billie Jean King din 2022. 

La debutul său pentru România, în 2015, Andreea Mitu a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 4-6, 6-4, 6-1, aducând victoria echipei noastre în deplasare. La acea vreme, Genie Bouchard era în top 10 WTA. 

Dacă în primele ore ale acestei săptămâni, fanii tenisului din România au fost înștiințați că Mihaela Buzărnescu va fi jucătoarea care o substituie pe Gabriela Ruse - care și-a anunțat retragerea din lot, din cauza unei inflamații cardiace - două alte schimbări au fost produse în mai puțin de 24 de ore.

Întâi, Raluca Olaru - încă în refacere după COVID - a fost înlocuită de Andreea Prisăcariu, convocată în premieră la o confruntare de Billie Jean King Cup, iar noaptea dinspre luni spre marți a adus o altă veste neașteptată: Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la COVID și a intrat în carantină, după sosirea în Polonia, notează ProSport

Horia Tecău, rămas fără opțiuni, cu trei zile înaintea începerii meciurilor

Cu Simona Halep și Jaqueline Cristian, accidentate, iar Sorana Cîrstea, nedoritoare să revină asupra deciziei de a se retrage din echipa națională, căpitanul nejucător, Horia Tecău are o misiune extrem de complicată în a găsi o a patra jucătoare care să ajute lotul în confruntarea cu Polonia.

Rămâne de văzut dacă Horia Tecău va reuși să convingă pe ultima sută de metri ultima jucătoare din top 100 WTA a României, Ana Bogdan (91 WTA), sau dacă va putea să o aducă la timp în Polonia pe Irina Bara (110 WTA). 

Irina Fetecău și Andreea Mitu, printre jucătoarele pe care Horia Tecău le-ar putea convoca

În momentul de față, Horia Tecău are în echipă trei jucătoare: Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu. 

Barajul Polonia - România se joacă în 15-16 aprilie, la Radom. Câștigătoarea se va califica la turneul final din acest an. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!