Iga Swiatek va juca împotriva României primul meci ca număr 1 WTA, iar polonezii sunt în delir: „E evenimentul anului pentru sportul polonez”

Iga Swiatek echipa Romaniei Billie Jean King Cup Polonia Romania baraj Billie Jean King Cup Polonia Romania playoff Cupa Billie Jean King Tenis feminin Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 11:10
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 12:32

Polonia întâlnește România, la Radom, în 15-16 aprilie, cu ocazia barajului care decide echipa calificată la turneul final Billie Jean King Cup din 2022. 

Majoritatea previziunilor ațintite asupra play-off-ului din Cupa Billie Jean King dintre Polonia și România indică o victorie ușoară pentru echipa gazdă. Lăsând la o parte susținerea frenetică de care vor avea parte în Sala Polivalentă din Radom, polonezele se bucură nu doar de prezența Igăi Swiatek (20 de ani, 1 WTA), ci și de forma inuman de constantă a acesteia.

Swiatek a legat 17 victorii la rând în trei turnee WTA 1000 - Doha, Indian Wells și Miami - în ultimele două luni, iar încrederea de sine a noului lider mondial poate juca un rol exponențial în a aduce Poloniei două puncte care o pot conduce la un singur pas de victoria finală. 

Președintele Federației Poloneze de Tenis: „Fără discuție, evenimentul anului pentru sportul din Polonia!”

„Este o arenă superbă, modernă, perfectă pentru a găzdui astfel de meciuri! Va fi, fără discuție, evenimentul anului pentru sportul din Polonia! Sperăm la o victorie care să ne asigure biletul pentru turneul final din toamnă,” a declarat Miroslaw Skrzypczynski, șeful federației poloneze, notează ProSport

Întrebată despre Iga Swiatek, Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) „Are foarte multe lucruri speciale…este o jucătoare care se mișcă extraordinar indiferent dacă este hard, zgură, iarbă. Alunecă și are o mobilitate foarte bună. Este agresivă în joc, servește bine, știe să varieze jocul. Este o jucătoare care vine și în față. Eu aș spune că este o jucătoare completă,” a spus Irina Begu, prima jucătoare a echipei României, la conferința de presă susținută miercuri, 13 aprilie.

Iga Swiatek nu a mai pierdut un meci din 16 februarie, când a cedat în optimile turneului de la Dubai, în favoarea letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 1-6, 6-7.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!