România merge în Polonia cu „echipa vintage” pentru a se califica la turneul final: jucătoarele convocate de Horia Tecău pentru baraj

Romania Billie Jean King Cup Horia Tecau Polonia Romania baraj Billie Jean King Cup romania fed cup Simona Halep Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 17:40
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2022, 20:09

România Simonei Halep va lupta împotriva Poloniei Igăi Swiatek pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King (fostă Fed Cup). 

Căpitanul nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup, Horia Tecău a anunțat lotul final convocat pentru play-off-ul decisiv cu Polonia, programat în 15-16 aprilie. 

Simona Halep (26 WTA), Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (72 WTA) și Monica Niculescu (46 WTA în proba de dublu) sunt jucătoarele care vor reprezenta România în confruntarea de la Radom, care va stabili numele țării calificate la ediția 2022 a turneului final Billie Jean King Cup. 

Plus de experiență: 30 de ani este media de vârstă a echipei convocate de Horia Tecău pentru barajul cu Polonia

Meciurile se vor desfășura pe suprafață hard indoor, vineri și sâmbătă, 15-16 aprilie, la Radomskie Centrum Sportu, din Radom, iar învingătoarea se va număra printre cele 12 state care vor participa la turneul final. 

Barajul Polonia - România este debutul multiplului campion de Grand Slam, Horia Tecău în postura de căpitan nejucător al echipei naționale de tenis feminin a României. 

Alegerile făcute de Horia Tecău confirmă faptul că încercările sale de a le împăca pe Simona Halep și Sorana Cîrstea au eșuat, pentru moment, fostul dublist nereușind să o convingă pe Sorana Cîrstea (27 WTA) să revină asupra deciziei de a se retrage din echipa de Fed Cup. 

Iga Swiatek (4 WTA) va juca în barajul cu România

Privind clasamentul la zi a ierarhiei WTA, fanii tenisului din România se pot aștepta la imprevizibilitate.Simona Halep va juca pentru România în proba de simplu, dar a doua jucătoare aleasă poate să fie Gabriela Ruse, din prisma locului ocupat în clasament (57 WTA), dar și Irina Begu (72 WTA), care a înregistrat rezultate notabile la St. Petersburg, unde a atins faza semifinalelor întrecerii WTA 500. 

În plus, pentru meciurile de dublu, Horia Tecău va putea miza pe mai multe combinații cu chimie ridicată, Irina Begu și Monica Niculescu având ca alternativă viabilă echipa Simona Halep - Gabriela Ruse. 

Jaqueline Cristian (65 WTA), accidentată, va rămâne o armă prețioasă imposibil de folosit de echipa României în barajul contra Poloniei. 

Polonia va aborda barajul având în componența lotului următoarele jucătoare: Iga Swiatek (4 WTA), Magda Linette (62 WTA), Magdalena Frech (88 WTA), Maja Chwalinska (257 WTA) și Alicja Rosolska (66 WTA în proba de dublu). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!