Irina Begu Aryna Sabalenka Irina Begu victorie Miami Open 2022 Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Victoria anului! Irina Begu a eliminat principala favorită la Miami în minim de seturi: Sabalenka a luat doar 8 game-uri

Succes răsunător pentru Irina Begu (70 WTA) în turul 2 la WTA 1000 Miami, scor 6-4, 6-4, în defavoarea Arynei Sabalenka (5 WTA), după 98 de minute de joc. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 07:45
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 07:46

Irina Begu (31 de ani, 70 WTA) a reușit victoria anului, în runda secundă competițională a întrecerii Miami Open, ediția 2022. Sportiva născută la București a dispus de bielorusa Aryna Sabalenka (23 de ani, 5 WTA), scor 6-4, 6-4, în 98 de minute de joc. 

Fostă ocupantă a locului 2 în ierarhia mondială, Aryna Sabalenka nu a reușit nici măcar un break pe serviciul Irinei Begu, care a depus eforturi remarcabile în deplasarea pe teren, dar și în a-și menține concentrarea constantă de-a lungul celor aproape o sută de minute ale confruntării. 

Irina Begu nu și-a pierdut serva împotriva Arynei Sabalenka, în primul meci direct cu fostul număr 2 WTA

În primul set, Irina Begu a făcut break-ul în celebrul game 7, în timp ce în al doilea set a făcut diferența în al treilea game, menținându-și serviciul în ciuda celor 7 mingi de break procurate de adversară, de-a lungul întâlnirii. 

În clasamentul WTA LIVE, Irina Begu urcă 6 poziții în urma acestui succes, dar, mai important, confirmă că traseul excelent avut la St. Petersburg - încheiat în semifinale - nu a fost vreo întâmplare, oferind perspective înalte atât pentru restul sezonului, cât și pentru echipa României, în barajul cu Polonia, în contextul absenței Simonei Halep, anunțate de curând. 

În faza 16-imilor de finală, Irina Begu se va întâlni cu o altă bielorusă, Aliaksandra Sasnovich (60 WTA), care a semnat de asemenea o surpriză, eliminând-o pe Daria Kasatkina (29 WTA), 7-6, 6-4. 

$54,400 și 65 de puncte WTA sunt recompensele pe care Irina Begu le va primi după accederea în turul 3 la Miami. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!