FC Hermannstadt danut coman insolventa liga 2 promovare Liga 1 Liga 2

Au retrogradat și au intrat în insolvență, dar sunt pe locul secund în Liga 2! 

FC Hermannstadt a depășit o perioadă foarte agitată din punct de vedere administrativ. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Septembrie 2021, 15:34
Data actualizarii: Luni 20 Septembrie 2021, 15:48

În această vară, după ce a pierdut barajul de menținere/promovare, împotriva lui CS Mioveni, FC Hermannstadt a trecut prin schimbări organizatorice importante. Constantin-Ovidiu Pop, Dan Raica, Peter-Thomas Muller, Hans-Martin Tekeser și Albert Wilhelm au fost excluși din Consiliul Director al AFC Hermannstadt fiindcă nu și-ar fi achitat cotizațiile, iar Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, președintele și vicepreședintele la momentul retrogradării, s-au retras și ei din calitatea de membri ai Consiliului Director. 

"Am stopat datorii mai vechi la niște jucători care n-au dat satisfacție"

Conducerea a fost preluată de Dănuț Coman (președinte), care a rămas în club deși a fost ofertat de CFR Cluj, Dănuț Perjă (director sportiv) și Radu Neguț (manager sportiv). La nivel sportiv, echipa e condusă de un staff compus din Marius Măldărășanu (antrenor principal), Marian Rada și Laurențiu Costache (antrenori secunzi) și Florin Berța (antrenor cu portarii).

Dar cea mai importantă schimbare este că FC Hermannstadt a cerut intrarea în insolvență la Tribunalul Sibiu, pentru datorii care s-ar ridica, conform presei locale, la aproximativ 2.5 milioane de euro. Clubul s-a pus astfel la adăpost de faliment, după ce mai mulți fotbaliști plecați în această vară s-ar fi pregătit să deschidă procese la UEFA și TAS pentru recuperarea salariilor restante.    

"Insolvența nu înseamnă faliment. Pe mine, ca președinte de club, mă interesează ca jucătorii actuali și stafful tehnic să aibă salariile la zi și să aibă cele mai bune condiții pentru a promova. Nu mă interesează ce a fost în trecut, nu mă interesează greșelile care s-au făcut în trecut, eu îmi doresc să nu le mai repetăm. Ăsta poate fi un mod de a ajuta societatea să se reorganizeze, să stopeze niște datorii mai vechi la niște jucători care n-au dat satisfacție", au declarat Dănuț Coman.

Este a doua schimbare de management, în decurs de doar un an

În vara anului trecut, doi oameni de afaceri din Republica Moldova și impresara Anamaria Prodan-Reghecampf au cumpărat 50% din acțiunile clubului, care au fost trecute în acte pe numele fiicei sa, Rebecca. La momentul tranzacției, s-a vehiculat suma de 1 milion de euro plătită de aceasta, dar ar fi fost, de fapt, de trei ori mai mică.

Peste doar câteva luni, AMP a părăsit acționariatul, după ce reprezentanții locali s-au arătat nemulțumiți de atmosfera din cadrul clubului, deși echipa era pe locul cinci în Liga 1, noua investitoare promisese prezența în play-off, îl angajase antrenor pe spaniolul Ruben Albes și adusese foarte mulți fotbaliști străini. Suporterii echipei o contestaseră vehement pe agentă, după ce a acceptat foarte ușor să îi cedeze pe Goran Karanovici și David Caiado la FCSB, pentru un singur meci, din cauza focarului de Covid-19 din rândul bucureștenilor.

Hermannstadt este în lupta pentru promovare

În campionat, sibienii ocupă locul secund, cu 17 puncte acumulate și golaveraj +13, în spatele Petrolului (18p), dar înaintea celor de la Concordia Chiajna (17p, +9), FC Buzău (13p) și CSA Steaua (13p). În acest sezon, sibienii au învins pe FC Buzău (2-1), Unirea Constanța (2-0), Poli Iași (2-1), Csikszereda (4-1) și Dacia Unirea Brăila (6-0) și au remizat cu Metaloglobus (1-1) și Viitorul Pandurii Tg. Jiu (1-1). În Cupa României, "alb-verzii" au trecut de Odorheiul Secuiesc (Liga 3), după 0-0 în timpul regulamentar și 3-1 după lovituri de departajare.

FC Hermanstadt l-a adus pe Dani Coman ca președinte și Marius Măldărășanu ca antrenor principal, iar printre printre transferurile notabile se află Florin Bejan (Dinamo), Valentin Buhăcianu (UTA), Ionuț Năstăsie (FC Argeș), Vlad Muțiu ("U" Cluj), Silviu Balaure (Astra Giurgiu), Alexandru Pantea (FCSB, împrumut), Sota Mino (Metaloglobus) sau Andrei Lungu (Metaloglobus). Clubul s-a despărțit de 18 jucători după retrogradarea din Liga 1, dar în lot au mai rămas Ionuț Stoica, Petrișor Petrescu, Raul Opruț, Alexandru Mățel, Andrei Sîntean sau Stjepan Plazonja.  

Modifică setările cookies