Se tem polonezii de noi?! Unde crede căpitanul polonez că se va decide barajul Polonia - România de Billie Jean King Cup 

Billie Jean King Cup baraj Billie Jean King Cup Iga Swiatek Irina Begu Polonia Romania baraj Billie Jean King Cup Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 11:50
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 11:51

Dawid Celt, soțul Agnieszkăi Radwanska și căpitan nejucător al echipei Poloniei de Billie Jean King Cup vede România ca pe o adversară puternică, în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final. 

Accidentarea suferită de Simona Halep la coapsa stângă a produs schimbări puternice în previziunile făcute de căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău asupra barajului decisiv cu Polonia.

Confruntarea polonezo-română va avea loc la Radom, în 15-16 aprilie, iar principalul motiv de îngrijorare - forma perfectă a Igăi Swiatek, care a cucerit 3 titluri de calibru WTA 1000 consecutiv, devenind lider WTA - asigură o doză de stres suplimentară staff-ului echipei române. 

Dawid Celt: „România e o echipă foarte puternică, dar mă bucur de întoarcerea Igăi Swiatek în echipă.”

De partea opusă, căpitanul nejucător al echipei Poloniei, Dawid Celt (36 de ani) - soțul Agnieszkăi Radwanska - a afirmat că se bucură de revenirea Igăi Swiatek în echipă și își pune baza în Magda Linette pentru a contura eforturile colective care să trimită Polonia la turneul final al Billie Jean King Cup, ediția 2022.

„România e o echipă foarte puternică, cu jucătoare experimentate în lot. Echipa noastră trebuie să alinieze cele mai bune jucătoare. De aceea, sunt foarte fericit de întoarcerea Igăi în echipă. Cu ea alături, șansele noastre la victorie cresc. Cred că va fi la fel și în cazul Magdei Linette.

Valoarea tenisistică a Igăi Swiatek e enormă și toată lumea cunoaște acest lucru. Sper ca, împreună cu celelalte fete, vom putea crea o atmosferă bună în rândul echipei și ne vom putea îndeplini obiectivul, calificarea,” a spus Dawid Celt pentru Federația Poloneză de Tenis

Horia Tecău: „Accidentarea Simonei Halep e o lovitură năucitoare pentru România!”

Este o lovitură năucitoare pentru Romania! O veste mai puțin bună, Simona s-a accidentat, și-a agravat o accidentare de la Indian Wells. Din păcate va ieși din competiții câteva săptămâni. 

Eu sunt încrezător în echipa noastră, cred foarte mult și în condițiile în care Simona nu va participa. Polonia o are pe Swiatek, o jucătoare puternică la care, încercăm, să facem o surpriză. Ne vom lupta pentru fiecare punct acolo și avem șansele noastre.

Irina s-a prezentat foarte bine, Monica s-a antrenat bine, Gabriela și ea a câștigat un meci foarte bun. Toate meciurile acestea și orice victorie contează și noi o să mergem cu încredere și curaj în Polonia,” a spus Horia Tecău, înaintea barajului decisiv de la Radom. 

Cum arată echipa României la Billie Jean King Cup 2022

Lotul convocat de Horia Tecău pentru barajul decisiv cu Polonia este alcătuit din Gabriela Ruse (55 WTA), Irina Begu (66 WTA), Monica Niculescu (44 WTA în proba de dublu) și Raluca Olaru (41 WTA în proba de dublu). 

Echipa va miza pe contribuțiile Gabrielei Ruse și Irinei Begu în meciurile de simplu și este favorită în confruntarea de dublu, care ar putea ține România în joc. 

Cum arată echipa Poloniei la Billie Jean King Cup 2022

Polonia va aborda barajul având în componența lotului următoarele jucătoare: Iga Swiatek (1 WTA), Magda Linette (64 WTA), Magdalena Frech (87 WTA), Maja Chwalinska (263 WTA) și Alicja Rosolska (59 WTA în proba de dublu). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!