România, campioană mondială!? Președintele FRT face anunțul așteptat de iubitorii tenisului: Halep și Cîrstea, în echipa tricoloră 

Romania Billie Jean King Cup George Cosac Tenis Tenis Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2024, 15:14
Data actualizarii: Luni 15 Aprilie 2024, 15:40

Șeful FRT lansează un scenariu magnific pentru sportul românesc. 

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. România a reuşit o revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 şi va juca la turneul final de la Sevilla, din noiembrie.

George Cosac, despre performanța naționalei 

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a comentat pentru Agerpres evoluția elevelor lui Horia Tecău și evidențiază numărul mare de reprezentative înscrise la tradiționala competiție. "Este o performanţă extraordinară având în vedere că la această competiţie anul acesta au fost înscrise 135 de ţări. Din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, cred că este competiţia cu cea mai largă răspândire la nivel de sport feminin pe echipe. Deci 135 de ţări au fost înscrise la începutul competiţiei pe diferite niveluri, în funcţie de valoarea fiecărei echipe şi de performanţele fiecăreia", a afirmat fostul jucător de Cupa Davis. 

  • Simona Halep

George Cosac: "România are potenţialul să devină campioană mondială, dacă din componenţa echipei la ora aceea, în noiembrie, vor face parte şi Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi Irina Begu"

Brașoveanul Cosac și-a exprimat încrederea că tricolorele pot deveni chiar campioane mondiale! Mai mult, Cosac susține că la meciurile viitoare ar putea fi în echipă și Simona Halep, și Sorana Cîrstea. "Eu cred că nu mă aventurez când declar că România are potenţialul să devină campioană mondială, dacă din componenţa echipei la ora aceea, în noiembrie, vor face parte şi Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Şi, cu siguranţă, vor face parte din echipă şi Ana Bogdan şi Jacqueline Cristian, indiferent dacă vor fi titulare sau nu, pentru că ele au calificat echipa acolo şi vor trebui sa facă parte din echipă. Deci cu aceste cinci jucătoare, şi, sigur, echipa nu este închisă, Horia Tecău va trebui să aleagă cele mai în formă jucătoare.

Eu cred că din nucleul acesta de jucătoare şi cu cele tinere care bat la uşa afirmării, cu Monica Niculescu, care este o foarte bună jucătoare de dublu, cu Gabriela Ruse, care a fost accidentată în ultima perioadă, eu cred că România poate alinia o echipă ce va putea emite pretenţii la câştigarea titlului, la câştigarea trofeului Billie Jean King Cup". 

  • România - Serbia 4-1 (19-20 aprilie 2014 / la Arenele BNR) a fost ultimul meci de Fed Cup în care au jucat pentru România Simona Halep și Sorana Cîrstea
  • Cu Serbia, în urmă cu 10 ani, Cîrstea a câștigat două meciuri / Halep a câștigat un meci

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!