VIDEO Reacția Emmei Răducanu după ce a calificat de una singură Marea Britanie la turneul final al Billie Jean King Cup

emma raducanu Billie Jean King Cup Tenis Tenis Emma Răducanu / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 19:18
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 19:23

Marea Britanie s-a calificat, sâmbătă, la turneul final al Billie Jean King Cup, trecând în calificări de Franţa, scor 3-1. Emma Răducanu le-a adus britanicilor două dintre victorii.

Emma Raducanu a reușit o victorie dramatică în fața a 3.000 de fani francezi zgomotoși, conducând Marea Britanie în finala Billie Jean King Cup pentru prima dată din anii 1990.

La final, Raducanu a declarat că experiența de la US Open a ajutat-o să facă față presiunii ostile din Franța. Sportiva a revenit de la 0-1 la seturi și a învins-o pe Diane Parry cu scorul de 4-6, 6-1, 7-6 (dominând tie-break-ul decisiv).

"A fost o atmosferă incredibilă", a spus Raducanu, adăugând: "Din fericire, am experiență de la US Open, unde publicul poate fi la fel de zgomotos. Așa că nu m-a deranjat cu adevărat mulțimea".

În ciuda clasamentului modest (302), Raducanu a arătat o formă fizică foarte bun[ și o mentalitate puternică în acest weekend. A câștigat două meciuri grele de trei seturi și i-a adus victoria Marii Britanii.

"Mă bucur de fapt să joc pe zgură. Simt că am un avantaj pe această suprafață. Trebuie doar să am răbdare și să fiu pregătită fizic pentru raliuri lungi", a mai spus jucătoare de tenis cu origini românești.

În final, Răducanu și-a lăudat antrenorul fizic și s-a declarat încrezătoare că Marea Britanie e capabilă de o figură frumoasă la turneul final.

Turneul final al Billie Jean King Cup va avea loc la  Sevilla (Spania), în luna noiembrie.      

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!