Echipa Romaniei Fed Cup Horia Tecau Horia Tecau capitan nejucator Simona Halep Tenis WTA Romania Tenis

Horia Tecău, ales noul căpitan al echipei României de Fed Cup, pentru următorii 3 ani: Tecău va debuta în aprilie, în barajul din Polonia

La doar două zile după ce a jucat ultima sa partidă pentru România în Cupa Davis, Horia Tecău a preluat conducerea echipei naționale de tenis feminin. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 13:00
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 13:17

După 18 ani petrecuți în echipa de Cupa Davis a României, pe care i-a încheiat cu o victorie, alături de Marius Copil, Horia Tecău (37 de ani) își schimbă sfera de activitate în cadrul Federației Române de Tenis

Cel mai bun dublist al tenisului românesc în secolul XXI va face tranziția de la tenisul masculin la cel feminin și va prelua conducerea echipei naționale a României de Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup). 

Horia Tecău s-a retras cu victorie din echipa de Cupa Davis a României

Horia Tecău le va pregăti pe cele mai bune jucătoare ale țării în competiția internațională a tenisului feminin în următorii trei ani, urmând să îl înlocuiască pe fostul căpitan nejucător, Florin Segărceanu

„Am reuşit şi l-am convins să devină căpitanul echipei de Cupă Federaţiei. Va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani și le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia,” a spus directorul general al FRT, Răzvan Itu, pentru Telekom Sport.

Întrebat dacă e sigur în legătură cu o colaborare de calitate între Horia Tecău și Simona Halep, Răzvan Itu a răspuns: „Va fi o colaborare extraordinară, deja el a luat legătura cu toate fetele. Vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi, având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el,” a completat Răzvan Itu pentru aceeași sursă.

Primul meci cu Horia Tecău pe bancă va avea ca miză calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup

Debutul fostului campion de Grand Slam pe banca echipei naționale de Billie Jean King Cup va avea loc în 15-16 aprilie, la Radom, unde România Simonei Halep va încerca să învingă Polonia Igăi Swiatek pentru a se califica la turneul final Billie Jean King Cup 2022.  

Sâmbătă, 5 martie 2022, Horia Tecău a jucat ultimul meci în echipa României de Cupa Davis, reușind victoria, alături de Marius Copil, împotriva spaniolilor Alejandro Davidovich Fokina și Pedro Martinez, scor 7-6, 6-4. România a pierdut, din nefericire, barajul decisiv pentru accederea în turneul final al Cupei Davis 2022, scor 1-3. 

Modifică setările cookies