„Da, tu te-ai distrat, sunt sigură!” Simona Halep a pus la punct un reputat jurnalist american, pe tema regulii care schimbă tenisul

Simona Halep Ben Rothenberg Simona Halep declaratie WTA 1000 Indian Wells Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 12:45
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 12:47

Simona Halep i-a oferit jurnalistului american, Ben Rothenberg, replica începutului de sezon, explicându-i de ce nu îi vor lipsi deloc meciurile cu seturi decisive interminabile.  

Accidentată la coapsa stângă, Simona Halep nu a conturat ediția 2022 a Sunshine Double, regăsindu-se în incapacitatea de a participa la Miami Open. 

În timpul turneului WTA 1000 de la Indian Wells însă, pe care l-a încheiat în faza semifinalelor, sfârșind învinsă de ulterioara campioană, Iga Swiatek, Simona Halep a găsit inspirația de a-l ironiza pe reputatul jurnalist american, Ben Rothenberg, pe tema introducerii regulii super tiebreak-ului în setul decisiv al meciurilor jucate în turneele de mare șlem. 

Simona Halep: „Nu avem nevoie de meciuri lungi de 3 ore și jumătate. Sunt sigur că pentru tine a fost distractiv, dar pentru mine, nu.”

Totul s-a întâmplat în conferința de presă organizată după victoria semnată în fața Petrei Martic, când Ben Rothenberg a întrebat-o pe Simona Halep dacă nu e tristă la auzirea instaurării acestei reguli și dacă nu îi vor lipsi meciurile de lungă durată. 

„E ok, nu avem nevoie de meciuri de 3 ore și jumătate. E o regulă bună, sunt mulțumită. Sunt încântată că nu voi mai juca meciuri atât de lungi. Nu așteptam să joc din nou meciuri de 4 ore.

Sunt sigur că pentru tine a fost distractiv de urmărit, dar pentru mine, nu,” a fost replica poznașă a Simonei Halep, care l-a înroșit pe Ben Rothenberg, în văzul colegilor din sala conferințelor de presă. 

În turul 3 al Australian Open 2018, Simona Halep a învins-o pe Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13, după o luptă epuizantă, din punct de vedere fizic și psihic, purtată pe durata a trei ore și patruzeci și patru de minute de joc. 

Super tiebreak obligatoriu în setul decisiv al meciurilor din turneele de mare șlem 

În data de 16 martie, board-ul Grand Slam, format din Jayne Hrdlicka (Australian Open), Gilles Moretton (Roland-Garros), Ian Hewitt, (Wimbledon) și Mike McNulty (US Open) a decis implementarea regulii care stabilește jucarea unui tiebreak de zece puncte în setul decisiv al meciurilor jucate în turneele de mare șlem. 

Începând cu ediția 2022 a turneului de la Roland Garros, conducătorii celor patru turnee de Grand Slam vor testa o variantă uniformă a setului decisiv. Jucătorii care vor ajunge la 6-6 în ultimul set vor juca un tiebreak care va fi câștigat de jucătorul care ajunge primul la 10 puncte, cu condiția să se formeze o diferență minimă de două puncte. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!