Horia Tecau Accidentare Simona halep Billie Jean King Cup Simona Halep Tenis

Horia Tecău a vorbit cu Simona Halep după accidentare și recunoaște: "Este o lovitură năucitoare pentru Romania!"

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) s-a retras de la turneul WTA 1000 de la Miami, înaintea primului meci pe care ar fi trebuit să îl joace, acuzând probleme medicale.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 18:16
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 18:17

Halep a fost diagnosticată cu o ruptură musculară fibrilară la coapsa stângă și a anunțat că va lipsi de pe terenul de tenis aproximativ trei săptămâni, urmând să rateze atât turneele de la Miami și Charleston, cât și duelul din Billie Jean King Cup cu Polonia.

Horia Tecău: "Simona Halep și-a agravat o accidentare de la Indian Wells"

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, a dezvăluit că a vorbit cu Simona Halep după ce fostul lider mondial a primit diagnosticul din partea medicilor și recunoaște că este o veste foarte proastă înaintea duelului cu Polonia, chiar dacă are încredere mare și în celelalte jucătoare din lot.

"Este o lovitură năucitoare pentru Romania! O veste mai puțin bună, Simona s-a accidentat, și-a agravat o accidentare de la Indian Wells. Din păcate va ieși din competiții câteva săptămâni. Sperăm să se facă bine cât mai repede, sănatatea e pe primul loc. Sa se refacă bine și după aia să revină în acest ritm în care a fost în ultimele două-trei săptămâni. Asta a fost o lovitură pentru echipa noastră, dar moralul s-a ridicat după această victorie mare a Irinei. (n.r - 6-4, 6-4 împotriva Arynei Sabalenka, la Miami)

Eu sunt încrezător în echipa noastră, cred foarte mult și în condițiile în care Simona nu va participa. Polonia o are pe Swiatek, o jucătoare puternică la care, încercăm, să facem o surpriză. Ne vom lupta pentru fiecare punct acolo și avem șansele noastre. Irina s-a prezentat foarte bine, Monica s-a antrenat bine, Gabriela și ea a câștigat un meci foarte bun. Toate meciurile acestea și orice victorie contează și noi o să mergem cu încredere și curaj în Polonia", a spus Horia Tecău, potrivit Prosport.

Echipa României de Billie Jean King Cup dispută barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al tenisului feminin internațional în Polonia, în 15-16 aprilie.

Dată absența Simonei Halep (19 WTA), cauzată de o ruptură musculară la nivelul coapsei stângi, căpitanul nejucător, Horia Tecău este nevoit să se reorienteze în definitivarea lotului convocat.

Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (70 WTA) și Monica Niculescu (42 WTA în proba de dublu) vor rămâne parte a lotului care va face deplasarea la Radom, pentru a obține biletul de acces în ediția 2022 a turneului final Billie Jean King Cup. Privind clasamentul WTA, care în bună măsură poate oferi indicii relevante și cu privire la forma de moment, Ana Bogdan (95 WTA) și Irina Bara (120 WTA) sunt jucătoarele din care Horia Tecău ar fi tentat să aleagă, maximizând probabilitatea. Întrucât Jaqueline Cristian (69 WTA) este accidentată, Ana Bogdan sau Irina Bara sunt soluții eficiente pentru conturarea lotului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!