Simona Halep Romania Billie Jean King Cup Romania Polonia baraj Cupa Billie Jean King Tenis WTA Romania Tenis

România va înfrunta Polonia în barajul Cupei Billie Jean King! Simona Halep va avea șansa revanșei cu Iga Swiatek

România se va duela cu Polonia în primăvara anului viitor pentru a se califica la turneul final al Cupei Billie Jean King. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 15:34
Data actualizarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 15:36

România și-a aflat adversara din barajul Cupei Billie Jean King. Polonia Igăi Swiatek (20 de ani, 10 WTA va fi oponenta pe care țara noastră va trebui să o depășească pentru a se califica la Turneul Final BJK, programat în luna noiembrie a anului 2022. 

Confruntarea dintre selecționatele României și Poloniei va avea loc în weekend-ul 15-16 aprilie, urmând ca locația să fie stabilită ulterior. 

România - Polonia se joacă în 15-16 aprilie 2022, iar câștigătoarea merge la turneul final BJK

Polonia are în prezent 2 jucătoare în top 100 WTA, pe Iga Swiatek și pe Magda Linette (29 de ani, 56 WTA), din lotul lărgit al echipei urmând să facă parte, în cel mai probabil caz, și sportive ca Magdalena Frech (23 de ani, 103 WTA), Katarzyna Kawa (28 de ani, 159 WTA) sau Ursula Radwanska (30 de ani, 204 WTA). 

Având în vedere forma actuală a jucătoarelor din România, țara noastră este favorită în acest duel. România are în prezent 4 jucătoare în prima sută mondială: Simona Halep (30 de ani, 22 WTA), Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA), Irina Begu (31 de ani, 60 WTA) și Gabriela Ruse (24 de ani, 86 WTA). 

În alte meciuri puternice din cadrul play-off-ului decisiv al Cupei Billie Jean King, Franța va primi replica Italiei, Cehia se va duela cu Marea Britanie, iar Statele Unite ale Americii vor primi replica Ucrainei. 

În ultimul meci jucat în BJK, România a pierdut în fața Italiei, dar a beneficiat de pe urma relocării turneului final al BJK din acest an, înlocuind-o pe Ungaria în elita tenisului feminin mondial. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!