VIDEO EXCLUSIV CTP, încântat de prestația Soranei Cîrstea în meciul cu Swiatek: „E cea mai spectaculoasă dintre jucătoarele noastre!” 

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimile Australian Open, după un meci de două ore și 28 de minute împotriva Igăi Swiatek, 7-5, 3-6, 3-6.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 12:37
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 12:51

Jucătoarea din România a avut un parcurs excelent la Australian Open în acest an, egalându-și cea mai bună performanță din Australia, după ce le-a învins pe Petra Kvitova (19 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA). 

Startul întâlnirii cu Swiatek a fost unul în forță pentru Sorana, care s-a luptat pentru fiecare punct, însă după un prim set câștigat, a cedat în fața polonezei de 20 de ani, care ajunge în premieră în sferturile Australian Open.

CTP: „Sorana e cea mai spectaculoasă dintre jucătoarele noastre! Joacă un tenis complet!”

Cristian Tudor Popescu a vorbit în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport” despre meciurile făcute de Halep și Cîrstea la Australian Open, lăudând prestațiile româncelor. Gazetarul a accentuat tenisul Soranei, despre care a afirmat că este cea mai spectaculoasă jucătoare din România. 

Totodată, CTP a ținut să puncteze că principalul obstacol în calea Soranei, în privința performanțelor, a fost psihicul.

„Ambele meciuri ar fi putut avea alt sfârșit, atât Simona, cât și Sorana ar fi putut câștiga ambele meciuri. În cazul meciului Soranei, un meci pe contre, aproape niciun fel de minge de apărare, de umplutură, să fie în teren ca să fie pusă, atât Iga, cât și Sorana au atacat fiecare minge, cu fiecare minge au vrut să facă mereu câte ceva să câștige punctul. 

Sorana a jucat dintotdeauna așa, mă uit la ea de mai bine de 10 ani, e cea mai spectaculoasă jucătoare dintre jucătoarele noastre, știe tot, tenis complet și foarte agresiv. Singurul parametru, care a împiedicat-o, în afara accidentărilor și ele dese, să joace cel mai bun tenis al ei, a fost procentajul. 

Procentajul determinat de starea pishică, în primul rând, ea nu a reușit să își strunească nervii, să se concentreze, să câștige punctele importante prin stabilitate. Acum e o jucătoare matură, s-au închegat lucrurile, s-a adunat jocul ei și de aici acest Australian Open făcut foarte bun de Sorana și ea va continua să joace bine și în turneele următoarele”, a declarat Cristian Tudor Popescu la PRO X

Modifică setările cookies