CTP s-a uitat la tot ce s-a întâmplat cu Djokovic în Melbourne și a reacționat

Novak Djokovic nu este primit în Australia.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 22:15
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 22:07

Tenismenul a făcut deplasarea în ”Țara cangurilor” pentru a participa la Australian Open, însă acesta nu va fi primit la primul turneu de Grand Slam al anului 2021, deoarece nu este vaccinat.

Chiar dacă stafful lui și organizatorii competiției au făcut eforturi uriașe pentru a-l putea aduce la turneu, se pare că părerea statului este suverană și, în acest moment, intangibilă. 

  • Va fi Djokovic iubit doar după retragere? Medvedev: „În 10 ani, oamenii își vor da seama. E peste tot pe Wikipedia.”

În Australia e foarte prost privită atitudinea lui Djokovic, ori el tace mâlc. Este o pierdere să nu joace, dar trebuie să le explice oamenilor ce e cu scutirea lui. El va fi urcat în primul avion și va fi trimis înapoi, va fi tratat ca oricare alt cetățean. 

Antivaccinismul lui Djokovic  și convingerile lui stranii cum că prin rugaciune poate fi purificată apa toxică țin mai mult la asta decât la tenis”, a spus Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru PRO TV și sport.ro.

CTP a avut o reație dură și în urmă cu o zi, când organizatorii AO au anunțat că acesta va fi primit la turneu, chiar dacă nu este vaccinat.

E cât se poate de limpede că niciuna dintre prevederile medicale pentru exceptarea de la vaccin nu i se potrivește supersănătosului Novak. Motivul deciziei organizatorilor, la fel de evident: e vorba de Djoković, nr. 1 mondial și GOAT, în clipa de față. Un jucător mai puțin faimos nu beneficiază cu siguranță de un asemenea favor.

Cei de la Australian Open 2022, în schimb, judecă aidoma lui Ion Țiriac, care spunea că Djoković n-ar fi trebuit descalificat, deoarece turneul pierde prea mulți bani.

Dar, așa cum unui cetățean obișnuit nu i se permite să intre în tribună la o competiție sportivă dacă nu are certificat verde, nici Djoković Novak n-ar fi trebuit să fie admis în turneu. Principiul lui Țiriac, „decât lipsă de bani, mai bine lipsă de fair-play” stă în picioare și acolo unde oamenii merg cu capul în jos”, a declarat CTP.

Modifică setările cookies