Tenis

„Nu doar nevaccinat, ci și antivaccinist” CTP îl critică pe Djokovic: „Nicio excepție nu i se aplică supersănătosului!”

Cristian Tudor Popescu este de părere că Novak Djokovic a beneficiat de tratament preferențial din partea organizatorilor AO

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 11:40
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 11:52

Novak Djokovic a primit o scutire medicală din partea autorităților sanitare ale Australiei și a putut intra pe teritoriul țării, în cel mai probabil caz nevaccinat. 

În cazul în care Djokovic nu s-a vaccinat sau nu s-a infectat cu coronavirus în ultimele 6 luni, Djokovic a putut fi prezent la Melbourne doar dacă scutirea medicală implică o boală majoră de care Djokovic ar suferi în prezent, lucru de care jurnalistul Cristian Tudor Popescu se îndoiește puternic. 

„E cât se poate de limpede că niciuna dintre prevederile medicale pentru exceptarea de la vaccin nu i se potrivește supersănătosului Novak. Motivul deciziei organizatorilor, la fel de evident: e vorba de Djoković, nr. 1 mondial și GOAT, în clipa de față. Un jucător mai puțin faimos nu beneficiază cu siguranță de un asemenea favor”, a declarat CTP pentru Libertatea.

CTP: „Organizatorii Australian Open judecă aidoma lui Ion Țiriac.”

„Cei de la AOpen 2022, în schimb, judecă aidoma lui Ion Țiriac, care spunea că Djoković n-ar fi trebuit descalificat, deoarece turneul pierde prea mulți bani. Dar, așa cum unui cetățean obișnuit nu i se permite să intre în tribună la o competiție sportivă dacă nu are certificat verde, nici Djoković Novak n-ar fi trebuit să fie admis în turneu. Principiul lui Țiriac, „decât lipsă de bani, mai bine lipsă de fair-play” stă în picioare și acolo unde oamenii merg cu capul în jos,” a adăugat experimentatul ziarist. 

În prezent, autoritățile australiene se află în conflict, prim-ministrul afirmând că Novak Djokovic va fi trimis cu următorul avion acasă, în cazul în care nu va oferi o dovadă acceptabilă potrivit căreia Novak Djokovic nu a putut fi vaccinat din motive medicale. 

Excepțiile prin care australienii acordă jucătorilor scutirea de vaccinarea anti-COVID

  • jucătorii care au suferit de boli cardiace inflamatorii în ultimele trei luni, precum miocardita sau pericardita 
  • jucătorii care nu și-au completat schema de vaccin din cauza faptului că au contactat virusul în ultimele luni
  • jucătorii care au dezvoltat o boală serioasă din cauza vaccinului 
  • jucătorii cu probleme mentale sau tulburări care ar fi agravate în urma primirii vaccinului
Modifică setările cookies