VIDEO Sorana Cîrstea trimite acasă finalista de la Roland Garros! România are 2 jucătoare în optimile Australian Open 2022

Sorana Cirstea Australian Open 2022 Arena Rod Laver Sorana Cirstea Anastasia Pavlyuchenkova Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 15:00
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 07:55

Sorana Cîrstea a încheiat ziua a șasea de turneu la Australian Open cu o surpriză mare, eliminând finalista de la Roland Garros. 

Sorana Cîrstea - Anastasia Pavlyuchenkova 6-3, 2-6, 6-2

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) a făcut un meci îngrijit în fața Anastasiei Pavlyuchenkova (15 winnere, 17 erori neforțate) și a fost răsplătită pentru prestația mai constantă decât a oponentei sale, care a lovit direct câștigător de 22 de ori, dar cu prețul riscului de a fi comis nu mai puțin de 31 de greșeli neforțate.

Cîrstea a dominat copios primul și al treilea set și a cedat categoric în al doilea, într-un match-up de care-pe-care, ambele jucătoare aplicând tenisul specific, care constă în retururi agresive și lovituri de forehand năprasnice, cu care au încercat să plimbe mingea dintr-un colț în altul cât mai mult posibil. 

Este cel mai bun rezultat făcut de Sorana Cîrstea într-un turneu de mare șlem în ultimele 6 luni, iar tenisul românesc se bucură că va avea parte luni, 24 ianuarie de o zi istorică, în care Simona Halep și Sorana Cîrstea vor lupta pentru accederea în sferturile de finală. 

Sorana Cîrstea va juca în optimi contra Igăi Swiatek, care a eliminat-o pe Daria Kasatkina, scor 6-2, 6-3. 

Setul 3: 

6-2: GAME, SET & MECI, SORANA CÎRSTEA! Jucătoarea din România merge își egalează cea mai bună performanță la Melbourne, ajungând a doua oară în optimi, după prezența din 2017. 

5-2: Cîrstea va servi pentru câștigarea meciului, la reluare. 

5-1: Sorana Cîrstea își ține serviciul și e la un singur game distanță de a doua optime de finală a carierei la Melbourne.

4-1: Dublu break, Sorana Cîrstea! Setul decisiv se apropie de un deznodământ fantastic pentru tenisul românesc! 

3-1: Sorana Cîrstea joacă ofensiv și câștigă un nou game cu relativă lejeritate, cedând un singur punct. 

2-1: Game alb pentru rusoaică. 

2-0: Hold, Sorana Cîrstea! Game pe propria servă apropiat de româncă, iar setul decisiv începe cum nu se putea mai bine. 

1-0: Reset?! Sorana Cîrstea începe bine setul decisiv, cu break la 15. Românca returnează din nou agresiv, în picioarele Pavlyuchenkovei, iar o constanță în acest ritm de joc i-ar putea aduce calificarea în optimi. 

Setul 2: 

2-6: Set, Pavlyuchenkova! Urmează manșa decisivă. 

2-5: Hold la treizeci pentru Pavlyuchenkova, iar setul decisiv pare o certitudine în acest moment. 

2-4: Sorana Cîrstea rezistă în acest final de set și nu renunță la luptă. Are nevoie de un break pentru a intra cu șanse reale în prelungirile setului. 

1-4: Oportunitate rară pentru Sorana în acest game. Românca a avut minge de break, dar a comis erori neforțate în finalul game-ului, iar Anastasia Pavlyuchenkova se apropie de împingerea partidei în setul decisiv. 

1-3: Game-ul vine pentru Sorana Cîrstea în acest set secund, care poate să își schimbe drastic configurația în următoarele 2 game-uri. 

0-3: Tenisul e un sport dur, iar începutul setului secund e sigur resimțit astfel de Sorana Cîrstea. După 33 de minute de joc constant, românca se prăbușește în prima jumătate a setului secund. E nevoie de un hold în următorul game pentru ca această manșă să nu se finalizeze rapid în favoarea rusoaicei. 

0-2: Anastasia Pavlyuchenkova face un break-blitzkrieg pe serva Soranei Cîrstea, iar partida se relansează. 

0-1: Pavlyuchenkova închide primul game în prelungiri, după o minge de break ratată de Sorana Cîrstea. 

Setul 1: 

6-3: Game & prim set, Sorana Cîrstea! Game final jucat extrem de riscant și eficient de către sportiva din România. Cîrstea nu i-a acordat nicio șansă de revenire Pavlyuchenkovei în acest game. 

5-3: Game alb semnat de Pavlyuchenkova, dar Cîrstea va servi pentru adjudecarea setului întâi. 

5-2: Hold, Sorana! Sportiva din țara noastră servește solid și confirmă, în final, avantajul break-ului. Un singur game până la avantaj de 1-0 la seturi. 

4-2: Rămân dificultăți în joc pentru Pavlyuchenkova, iar Sorana Cîrstea e, în mod evident, jucătoarea care se simte mai bine pe teren în aceste clipe. Românca reușește din nou să capitalizeze pe serva rusoaicei și are șansa de a servi pentru 5-2. 

3-2: Șansă uriașă ratată de Sorana Cîrstea la 30-30 în acest game. Anastasia Pavlyuchenkova riscă, urcând la fileu și are câștig de cauză, iar mingea de break ajunge transformată. Setul 1 intră din nou într-o notă de echilibru. 

3-1: Pavlyuchenkova scapă un rever în afara terenului, iar Sorana Cîrstea obține break avans și va servi pentru a se distanța semnificativ în primul set. 

2-1: Sorana Cîrstea preia avantajul pentru prima dată în acest meci. Un game jucat cu mare luciditate tactică de sportiva din România, care nu se teme să preia inițiativa în puncte. 

1-1: Replică imediată din partea Soranei Cîrstea, care își recuperează break-ul. 

0-1: Pavlyuchenkova obține break-ul în primul game al meciului, la treizeci. 

România poate să ducă 2 jucătoare în săptămâna a doua de turneu la Australian Open 2022, după ce Simona Halep a reușit în această dimineață calificarea în optimile de finală


Sorana Cîrstea primește replica finalistei de la Roland Garros, Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani, 11 WTA), în ultimul meci programat în ziua a șasea de concurs la Australian Open. Partida contează pentru turul 3 și va avea loc în Arena Rod Laver, după ora 21, ora locală. 

Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) a semnat victorii încurajatoare în dauna Petrei Kvitova (19 WTA) și Kristinei Kucova (96 WTA) în primele două runde, avansând fără să piardă vreun set. 

Sorana Cîrstea, pregătită de meciul cu Anastasia Pavlyuchenkova: „Îmi știu valoarea, știu ce pot.”

De partea opusă a fileului, Pavlyuchenkova a avut un parcurs similar în primele două partide, nepierzând timpul în fața Annei Bondar (130 WTA) și Samanthei Stosur (487 WTA), în fața cărora a cedat numai 7 game-uri. 

„Toată lumea la acest nivel joacă bine, nu mai contează că e locul 10, 11 sau 50. Important este ce faci tu, cu ce joc și plan vii în ziua respectivă.

Vin pe un fond bun, am jucat bine ultimele două meciuri. Îmi știu valoarea, știu ce pot și voi încerca să intru liniștită și să-mi văd de partea mea de teren,” a declarat Sorana Cîrstea despre meciul din turul 3.

Sorana Cîrstea la AO 2022

  • Tur 2: 6-2, 6-4 cu Kristina Kucova (96 WTA)
  • Tur 1: 6-2, 6-2 cu Petra Kvitova (19 WTA)

240 de puncte WTA, $239,358 și un meci cu Iga Swiatek (9 WTA) / Daria Kasatkina (23 WTA) în optimile de finală ale Openului Australian sunt mizele duelului dintre Sorana Cîrstea și Anastasia Pavlyuchenkova. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!