Tenis

CTP, declarație acidă după proces: „Djokovic la Australian Open ar fi o victorie la scor a tuturor nevacciniștilor.”

CTP dezaprobă o potențială participare a sârbului Novak Djokovic la Openul Australian 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 10:20
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 10:30

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu este de acord cu decizia luată de judecătorul Anthony Kelly în această dimineață și consideră că liderul ATP ar trebui să vorbească pentru a lămuri situația. 

Ziaristul a afirmat că participarea lui Novak Djokovic la Australian Open 2022 ar însemna o mare victorie pentru antivacciniști și conspiraționiști. 

CTP: „Pe ce bază s-a luat decizia? Judecătorul trebuie să aplice legea.”

„I s-a oferit acea derogare ca să nu se vaccineze, dar nu se încadra în excepțiile legale - am văzut cu toții cât se poate de clar cele 4 prevederi ale legii australiene -, între care nu intră acesta că dacă te-ai infectat în ultimele 6 luni atunci poți beneficia de această dispensă. Nu apare în lege, pur și simplu. 

Atunci pe ce bază s-a luat decizia? Judecătorul trebuie să aplice legea. Eu nu înțeleg, a hotărât judecătorul că din moment ce medicii din statul Victoria și organizatorii Australian Open i-au dat această dispensă, atunci e în regulă.

Cum va fi acceptat așa ceva de către guvernul australian, care trebuie să apere acele prevederi legale, eu nu înțeleg. Deja, în acest moment, procesul Djokovic și tot ce se întâmplă depășește cadrul tenisului, nu mai are nicio importanță acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale și ilegale sunt aici”, a spus CTP la Digi24.

„Ar trebui să vorbească, dar el tace în continuare.”

„Novak Djokovic este nevaccinat - că despre asta este vorba - și dorește să joace așa la Australian Open. Dacă el va ajunge să joace în aceste condiții, aceasta este o victorie, la scor, a tuturor antivacciniștilor, conspiraționiștilor, anti-5G-niștilor, precum și a naționaliștilor suveraniști și fanatici, reprezentați de tatăl lui Djokovic. Este o victorie pentru toți aceștia, nu mai are nicio importanță acolo ce chestiuni legale sau medicale sunt.

De asemenea, nu știu cum Djokovic va fi primit în aceste condiții în Australia, știindu-se că este în continuare nevaccinat.

Pentru tenis și pentru mine ar fi bine să-l văd jucând pe Novak Djokovic, asta nu poate fi rău niciodată. Dimpotrivă, este extraordinar, dar prin modul în care s-a comportat Djokovic, care nu a făcut nicio declarație... Eu asta i-am cerut din primul moment, ca iubitor al tenisului și ca admirator al său: să iasă să vorbească.

În continuare cred că ar trebui să vorbească, ar fi foarte important. Dacă nu, atunci se situează pe poziția antivaccinistului. Asta este, de fapt, problema. Dacă el ieșea și spunea: «nu sunt vaccinat, dar iată, am avut COVID, prin urmare nu aș avea de ce să fiu vaccinat», era foarte important. El nu respingea în felul ăsta rolul și importanța vaccinului. Dar el tace în continuare”, a încheiat gazetarul, notează GSP

Modifică setările cookies