A fost considerat la fel de talentat ca Radu Drăgușin și Tavi Popescu, dar nu s-a impus nici la Progresul Spartac!

luca florica claudiu florica FC Brasov Progresul Spartac Regal Sport Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Februarie 2023, 16:24
Data actualizarii: Marti 14 Februarie 2023, 16:23

Dacă cei doi au prins deja selecții la naționala de seniori a României, fostul lor coleg a ajuns la locul 10 din Liga 2.

Luca Florică, fost coleg de grupa de la Regal Sport, campioană națională în 2017, cu Radu Drăgușin (Genoa), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (Chindia) și Vladislav Blănuță (FCU Craiova) și unul dintre jucătorii tineri români de perspectivă, a reziliat înțelegerea cu Progresul Spartac și a semnat cu o altă echipă din Liga 2, FC Brașov-SR. În prima parte a sezonului, acesta fusese folosit în linia mediană a Progresului și bifase 13 prezențe și două goluri. 

Progresul, multe plecări și puține sosiri

În perioada de mercato din această iarnă, Progresul Spartac a mai renunțat la Leonard Boiangiu, Petruț Vlad, Octavian Nedelcu, Stefan Visic, Alexandru Dițu, Valentin Mărgărit și Dragoș Lupescu. În schimb, la clubul din Intrarea Vrabiei au ajuns stranierii Felix Menn (Dante Botoșani), Boison Wynney (FC Buzău) și Arnaud Ziepop (Dacia Unirea Brăila), iar mai mulți juniori au fost promovați în lotul formației de seniori.

FC Brașov i-a mai adus pe Blănaru, Ureche și Diallo

De cealaltă parte, FC Brașov-SR a renunțat la Yanis Mbombo (Rans Nusantara, Indonezia), Sebastian Micu (CFC Argeș, împrumutat), Zvonimir Mikulic (Hebar Pazardzhik, Bulgaria), Joao Amorim (Vilafranquense), Vadim Covalciuc (Kids Tâmpa Brașov) și Alexandru Negrean (SCM Zalău). Puși pe lista de transferuri de Dan Alexa mai sunt Radu Leonte și Igor Jovanovici.

La capitolul achiziții, alături de Florică, clubul de sub Tâmpa i-a înregistrat pe Ștefan Blănaru (CS Mioveni), Bradley Diallo (SJK Seinajoki), Robert Boboc (CSC Șelimbăr), Cristian Păscăluță (Dacia Buiucani), Andrei Ureche (FC Botoșani, împrumutat), Sergiu Pîrvulescu (Kids Tâmpa Brașov, împrumutat) și Andrei Vasu (Kids Tâmpa Brașov, împrumutat).   

Florică fusese transferat de Amiens, în 2019

Luca Florică (20 de ani) s-a format la Regal Sport și Amiens SC, fiind cumpărat de clubul francez pentru 200.000 de euro, în ianuarie 2019. Un an și jumătate mai târziu, s-a întors la Metropolitan Estudiantes FC București și a fost împrumutat la echipele de seniori FC Hermannstadt (2020-2021), FC Rapid 1923 (2021), Academica Clinceni (2022), Progresul Spartac (2022) și FC Brașov-SR (2023), urmând să revină la clubul bucureștean, în iunie 2023. 

El a fost internațional U15 și U17 și este fiul afaceristului Claudiu Florică, care a deținut proiectele Regal Sport, Academia de Fotbal Atletico de Madrid (vândută clubului FC Rapid 1923) și Metropolitan Estudiantes Fotbal Club București și a făcut o ofertă pentru preluarea lui FC Dinamo 1948 și a încercat să înregistreze marca Sportul Studențesc. El poate juca pe toate posturile din banda stângă și este cotat momentan la 100.000 de euro.   

Foto - Luca Florică (Instagram)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!