Andrei Erimia danila parfeon liga 2 progresul Progresul Spartac Liga 2

EXCLUSIV Stabilitate neobișnuită pentru România. Aceștia sunt fotbalistul și antrenorul care colaborează de 16 ani!

Cei doi se află sub contract cu un club din Liga 2, unde antrenează și joacă încă de la înființarea lui. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 07:59
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 08:06

Antrenorul Andrei Erimia (39 de ani) și fotbalistul Dănilă Parfeon (25 de ani) colaborează de 16 ani. În această perioadă, cei doi au trecut pe la grupele de copii de la FC Național, apoi, după dizolvarea clubului din Parcul cu Platani, în 2009, ei au trecut la juniorii continuatoarei acestei, Progresul Spartac. La formația din Intrarea Vrabiei, cei doi au venit chiar de la înființare, apoi au făcut pasul împreună la seniori, reușind promovarea din Liga 5 în Liga 2.  

Jucătorul, descoperit de Erimia la o seleție în Bragadiru

"Pe Parfeon eu l-am descoperit. L-am luat din Bragadiru, din școală, unde m-am dus să fac selecție pentru grupa mea de la FC Național, clubul din Cotroceni. E un copil pe care l-am luat din școală și încă lucrăm împreună. Nu știu dacă e un lucru normal, dar așa a fost să fie. Pentru el, această colaborare nu cred că e rea, dacă a ajuns la nivel de Liga 2. 

Mai sunt câțiva jucători, care sunt alături de mine încă din perioada Cotroceni, au început fotbalul când eram antrenor la juniorii lui FC Național. Eduard Radu e un alt jucător pe care eu l-am adus la fotbal, plus alții care sunt alături de mine încă de la juniori. Foarte mulți dintre jucătorii noștri sunt fie formați la Progresul Spartac, fie la FC Național, așa că au lucrat cu mine mai mulți ani", a precizat Andrei Erimia, antrenorul celor de la Progresul Spartac, pentru Sport.ro. 

"Ne cunoaștem ca membrii unei familii"        

"Lucrez de 16 ani cu domnul Erimia, e antrenorul meu de când m-am apucat de fotbal, la 8-9 ani. Eram la FC Național în Cotroceni, în Parcul cu Platani. Putem spune că suntem mai mult decât antrenor și jucător, ne cunoaștem ca membrii unei familii. E un antrenor foarte bun și am evoluat enorm de mult ca fotbalist de când colaborăm, atât ca fotbalist, cât ca și om. E un antrenor destul de tânăr și probabil de aceea ne-am și înțeles foarte bine. Noi nu avem jucători cu mare experiență la Liga 2, majoritatea au crescut cu echipa sau vin de la juniori. La noi se știe că ne bazăm pe tineret și pe jocul de posesie", a spus și Parfeon. Acesta evoluează ca fundaș central și a bifat 15 prezențe în campionat, în această stagiune, toate ca titular.   

Text și foto - Gabriel Chirea

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!