FOTO ȘI VIDEO A jucat timp de un deceniu la FCSB, iar acum s-a retras la doar 26 de ani!

Petrut Vlad FCSB liga 2 Progresul Spartac Bucuresti retragere Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 12:34
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 12:35

Anunțul oficial a fost făcut de ultimul club al fotbalistului, Progresul Sparta București.

Progresul Spartac București a anunțat, pe pagina oficială de Facebook a clubului din Liga 2, că fotbalistul Petruț Vlad s-a retras din cariera de jucător la doar 26 de ani.

”Regretăm să anunțăm retragerea din fotbal a unuia dintre cei mai vechi jucători ai Progresului Spartac, Petruț Vlad. 

La începutul verii trecute, acesta era unul dintre cei mai buni fundași ai clubului nostru, fără îndoială cu un mare potențial de a ne ajuta în primul nostru sezon de Liga a 2-a. 

Petruț Vlad s-a accidentat la menisc în barajul de promovare pentru Liga 2

Din păcate, accidentarea dificilă la menisc suferită în turul barajului de promovare cu Tunari a continuat să persiste până în ziua de azi, chiar și în timpul celor câteva minute petrecute de Vlad înapoi pe teren, în amicalul cu Unirea Slobozia.

Astfel, la doar câteva zile după a 26-a sa zi de naștere, acesta părăsește circuitul fotbalistic profesionist.

Petruț Vlad a debutat la vârsta de 6 ani la Cautis Steaua Sudului, de unde a fost transferat la FCSB cinci ani mai târziu. 

A stat 10 ani la FCSB, unde a devenit campion de juniori

El a fost contractat la clubul roș-albastru timp de zece ani, unde a urcat în permanență ierarhia academiei, câștigând între timp și titlul național la juniori D până a ajuns la echipa secundă a FCSB-ului, care evolua în Liga a 3-a. 

Vlad a fost împrumutat la Metaloglobus în sezonul 2015-2016, perioadă în care a căpătat mai multă experiență la acest nivel, motiv pentru care, ajungând înapoi în Berceni, a devenit o componentă constantă a satelitului roș-albastru.

Astfel, când a sosit în Intrarea Vrabiei, în vara lui 2018, tânărul de 21 de ani ce juca ca om de bandă, fundaș, și mijlocaș dreapta, avea deja o mică „carieră” la nivelul Ligii a 3-a, experiență care s-a arătat utilă aproape instantaneu. 

Petruț Vlad, ”indispensabil” la Progresul Spartac în sezonul promovării

În final, sezonul promovării a fost unul dintre cele mai bune pentru Vlad, abilitatea sa defensivă, dar și combinativă, fiind indispensabilă eventualei noastre promovări.

Însă chiar în penultimul meci al sezonului, poate unul dintre cele mai importante din istoria Progresului Spartac, victoria cu scorul de 4-0 în deplasare la Tunari, în turul finalei barajului de promovare, el a suferit o accidentare gravă, care l-a ținut departe de teren până în această iarnă”, a explicat miercuri Progresul Spartac București.

Petruț Vlad la Progresul Spartac București

Sezonul 18/19: Minute: 2152/ Meciuri: 28/ Goluri: 1

Sezonul 19/20: Minute: 840/ Meciuri: 15/ Goluri: 1

Sezonul 20/21: Minute: 1920/ Meciuri: 21/ Goluri: 3

Sezonul 21/22: Minute: 2433/ Meciuri: 28/ Goluri: 1

Info: Progresul Spartac București

Foto: Sport Pictures

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!