EXCLUSIV Rapid a fost victima scandărilor rasiste, dar un rapidist nu vrea suspendarea meciurilor: "Așa nu se va mai termina nicio partidă"

paul iacob Rapid rasism xenofobie discriminare sepsi - fcu craiova Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 17:05
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 17:04

Un fotbalist al Rapidului nu crede că suspendarea meciurilor și pierderea partidelor de către echipe la masa verde pentru scandări jignitoare sunt soluțiile pentru Superligă. 

Paul Iacob (26 de ani), jucătorul Rapidului, nu crede că soluția aleasă de centralul Andrei Chivulete, care a suspendat meciul Sepsi OSK - FCU Craiova, după scandări considerate xenofobe ale fanilor oaspeților, este soluția cea mai bună. Deși echipa sa este una dintre victimele preferate al galeriilor adverse în privința jignirilor rasiste și xenofobe, fundașul central crede că, judecate cu aceeași unitate de măsură, toate partidele din Superligă ar putea îndeplini condițiile ca să fie întrerupte sau suspendate.

"Se strigă, se înjură, suntem obișnuiți cu asta"

"Știți că împotriva Rapidului se strigă lucruri jignitoare la fiecare meci, chiar și pe Giulești. Am văzut ce s-a întâmplat la Sepsi. Sincer să fiu, nu prea sunt de acord cu oprirea meciului. Se strigă, se înjură, suntem obișnuiți cu asta. Nu putem controla mulțimea. Dacă o să oprim fiecare meci, de fiecare dată când cineva înjură din tribună sau spune ceva jignitor, nu vom mai avea fotbal. Nu se va mai juca niciun meci până la final. 

"Ar trebui scoasă galeria sau grupul respectiv din stadion"

Ar trebui scoasă galeria sau grupul respectiv din stadion, cred că soluția asta ar fi perfectă pentru toată lumea. Nici ei nu ar mai deranja, și meciul ar continua. Toată lumea ar fi fericită. Mai departe, nu știu dacă s-a procedat corect sau greșit. Mă gândesc că jucătorii nu au nicio vină și fanii vinovați oricum nu sunt pedepsiți individual, după această decizie. Eu sper doar că jucătorii să-și poată face treaba, să jucăm fotbal. Clar că nu ne dorim scandări xenofobe, rasiste sau alte jigniri. Noi vrem ca lumea să se uite la fotbal pentru fotbal, pentru spectacol", a declarat Paul Iacob pentru Sport.ro. 

Text și foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!