Cum a comentat Csaba Asztalos evenimentele din Sepsi OSK - FCU Craiova. Verdict clar oferit de președintele CNCD

Sepsi OSK - FCU Craiova Csaba Asztalos Etapa 23 Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 19:45
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 19:44

Cele două echipe s-au duelat în etapa cu numărul 23 din Superligă.

În minutul 27, arbitrul Andrei Chivulete a pus capăt meciului din cauza scandărilor cu iz xenofob la adresa celor de la Sepsi, venite din partea galeriei de la FCU Craiova.

Cum a comentat Csaba Asztalos evenimentele din Sepsi OSK - FCU Craiova. Verdict clar oferit de președintele CNCD

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care în noiembrie anul trecut a fost ironizat de patronul FCSB, Gigi Becali, a vorbit despre situația de la Sepsi - FCU, oferind un verdict asupra tuturor celor întâmplate.

„Eu am înțeles că există un protocol foarte exact între FRF și a LPF, pe acest subiect al prevenirii și sancționării a discursului de ură. Este adevărat că în trecut, din păcate au fost nenumărate astfel de direcții, împotriva romilor adică la Rapid și împotriva maghiarilor fiind echipa din Sfântul Gheorghe. 

Au mai fost situații când meciul a fost oprit, dar este prima dată când un meci se termină, adică se pune capă partidei de fotbal. Cred că astfel de interpretări și de comentarii sunt de prisos, de undeva trebuie să începem și ideal este ca o partidă de fotbal să se termine pe teren și scorul să se stabilească pe teren, dar astfel de manifestări nu sunt la locul lor în viața sportivă, indiferent dacă vorbim de fotbal sau de alt sport. 

Inclusiv echipa națională de fotbal a României a suferit în urma a astfel de manifestări, de exemplu în partida Malta – România în preliminarii fiind tot manifestări de acest gen. Atunci a fost FRF sancționată și s-a jucat fără spectatori la București”, a spus Csaba Asztalos, potrivit Sport Total.

Sepsi OSK - FCU Craiova 0-0 (meci întrerupt de arbitrul Andrei Chivulete)

În minutul 25, iniţial arbitrul Andrei Chivulete a cerut să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă după foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare.

Meciul a fost întrerupt 10 minute, echipele au revenit pe gazon, dar au mai jucat doar 14 secunde și Chivulete a fluierat finalul partidei! Fanii lui FCU au declanșat din nou ploaia de scandări xenofobe, iar Chivulete a întrerupt definitiv partida! 

Bergodi s-a dus către Chivulete pentru a-i cere explicații însă centralul a respectat regulamentul! Dacă după cele 10 minute de întrerupere echipele revin pe teren și se continuă scandările xenofobe, arbitrul fluieră finalul partidei. 

"Cam asta a fost!", a spus comentatorul partidei de la Digisport, Dan Ștefănescu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!