GALERIE FOTO Conducătorii Rapidului au vrut să scoată echipa de pe teren. Mutu și jucătorii au refuzat

Rapid FCSB fcsb - rapid rasism Sebastian Coltescu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 13:05
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 12:56

Sebastian Colțescu a trecut cu vederea scandările rasiste repetate ale suporterilor FCSB.

Oficialii Rapidului atenționaseră înaintea meciului că vor scoate echipa de pe teren, dacă vor avea loc derapaje rasiste la adresa suporterilor giuleșteni.

Colțescu a întrerupt temporar meciul, dar nu a suspendat partida

Conducerea clubului a consultat banca tehnică, după ce galeria FCSB a scandat în mod repetat "La țigani, m**e la țigani!" și "Am avut și vom avea mereu boală pe țigani!", în câteva rânduri aceste mesaje fiind preluate de întregul stadion. 

Meciul chiar a fost întrerupt de Sebastian Colțescu, pentru aproximativ un minut, în prima repriză. Centralul, care în trecut a fost protagonistul unui scandal imens cu tentă rasistă în cupele europene, i-a chemat pe asistenții săi alături de el și a cerut să se facă un anunț la stația de amplificare a stadionului, pentru ca aceste abuzuri verbale să înceteze, în caz contrar urmând să suspende meciul.

Însă, arbitrul din Craiova nu a mers mai departe cu această intenție, deși până la finalul meciului s-a folosit aceleași mesaje de încă câteva ori, iar galeria FCSB a afișat unele bannere tendențioase.  

Mutu și jucătorii au refuzat să iasă de pe teren

Din informațiile Sport.ro, loja rapidistă, acolo unde au luat loc mai mulți conducătorii și apropiați ai clubului, printre care Daniel Niculae și Vasile Maftei, a cerut părerea vestiarului, la pauză, dacă să se ajungă la scoaterea echipei de teren, în cazul în care mesajele rasiste vor continua. 

Adrian Mutu și jucătorii ar fi refuzat însă și ar fi cerut ca rezultatul meciului să se stabilească pe teren, deși la finalul întâlnirii s-au arătat nemulțumiți de unele decizii ale brigăzii lui Colțescu, dar și de maniera sa de a conduce meciului, care a permis gazdelor să tragă de timp grosolan în ultimele zece minute ale partidei.

Fanii rapidiști nu au respectat momentul de reculegere de la începutul meciului

La fel s-a întâmplat și la meciul cu Farul Constanța, când galeria dobrogenilor și-a arătat prin scandări aversiunea față de țigani. De acealaltă parte, fanii giuleșteni, care au făcut spectacol în timpul meciului de pe Arena Națională, chiar și când echipa lor era condusă cu 3-0, au avut și făcut și eu câteva gesturi reprobabile. 

Aceștia au fluierat în timpul momentului de reculegere de la începutul meciului, ținut în memoria suporterului  Bogdan "Bassa" Bercan și a lui Sabin Nicolae, angajatului postului Digi Sport, decedați recent. De asemenea, giuleștenii l-au înjurat copios pe Mihai Stoica, managerul FCSB, dar și pe fiica acestuia, Teodora. 

Momentul de reculegere de dinaintea partidei cu West Ham din Conference League, ținut tot în memoria lui Bercan, nu a fost respectat nici de fanii londonezi, care s-au scuzat ulterior că nu știau că li s-a cerut acest lucru.

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!