GALERIE FOTO Nemzeti Sport din Ungaria despre Sepsi - FCU Craiova: ultrașii olteni, ”cei mai siniștri din România” + reacția primarului din Sfântu Gheorghe

sepsi sfantu gheorghe Antal Arpad FCU Craiova meci intrerupt Nemzeti Sport Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 10:59
Data actualizarii: Luni 30 Ianuarie 2023, 11:02

Partida dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FCU Craiova a fost suspendată după 25 de minute din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor oaspeților.

Întreruperea meciului Sepsi Sfântu Gheorghe - FCU Craiova din Superliga României, după 25 de minute din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor oaspeților, a fost comentată de maghiarii de la Nemzeti Sport, cel mai important cotidian sportiv din Ungaria.

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Nemzeti Sport a scris despre întreruperea meciului Sepsi - FC U Craiova

”Primul meci de acasă al celor de la Sepsi OSK din 2023, în prima ligă din România, a durat doar 25 de minute. Arbitrul Andrei Chivulete a întrerupt meciul de două ori din cauza scandărilor anti-maghiare ale suporterilor lui Craiova, echipa vizitatoare, iar apoi a oprit definitiv meciul.

Ultrașii echipei din Craiova sunt de ani de zile printre cei mai siniștri din România, ei amenințându-și constant proprii jucători și manageri. 

Iar duminică după-amiaza la Sfântu Gheorghe nu au fost interesați nicio clipă de ceea ce s-a întamplat pe teren și au strigat aproape exclusiv lozinci anti-maghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului stadionului”, a notat Nemzeti Sport.

Jurnaliștii maghiari au mai subliniat că a fost luată o decizie unică în istoria fotbalului românesc: oprirea definitivă a meciului pentru scandări xenofobe.

Reacția primarului din Sfântu Gheorghe

Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a reacționat și el pe pagina personală de Facebook.

”Modul în care suporterii extremiști își bat joc de fotbal și de sport prin comportamentul lor de ură necalificată față de maghiari este intolerabil și inacceptabil. 

Totuși, astăzi (n.r. - duminicp), pentru prima dată, s-a luat în sfârșit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă și bună: arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor antimaghiare. 

Problema va fi evaluată în continuare de către Comisia de Disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului. Rezultatul ar trebui să fie 3-0 în favoarea noastră!”, a scris edilul din Sfântu Gheorghe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!