Eduard Novak, hotărât după scandalul rasist de la Sepsi - FCU Craiova: „Nici Gică Hagi nu poate să vorbească pe această temă!”

Eduard Novak Ministrul Sportului scandari rasiste Sepsi OSK - FCU Craiova Superliga Eduard Novak
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 08:47
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 08:48

Eduard Novak și-a exprimat părerea despre evenimentul de la Sepsi OSK - FCU Craiova, când meciul a fost oprit din cauza scandărilor rasiale la adresa cetățenilor de etnie maghiară. 

Runda a 23-a din Superligă nu a fost lipsită de evenimente. Arbitrul Andrei Chivulete (36 ani) a oprit artida dintre Sepsi OSK și FCU Craiova, în minutul 24, din cauza scandărilor rasiste venite din partea galeriei oltene. 

Eduard Novak, de partea etnicilor maghiari 

Contenstat de mulți oameni de fotbal pentru măsura aspră, Eduard Novak (46 ani) îi dă credit „centralului”. Ministrul Sportului susține că Andrei Chivulete a luat cea mai bună decizie și consideră că acest precedent va trage un semnal de alarmă pentru stoparea scandărilor rasiste. Mai mult, Eduard Novak precizează că singurii care ar trebui să-și exprime opinia despre acest subiect delicat sunt cetățenii de etnie maghiară. 

„Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipă care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste. 

Şi în hochei avem aceeaşi problemă, avem problemă şi la baschet, şi în alte sporturi. E o chestiune generală. Nu poate să vorbească nici domnul Gică Hagi pe aceasta temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor, pentru că este o comunitate foarte mică.

Dar acest lucru, pe acest plan, când o echipă de hochei, de baschet. Tu ai confruntări în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine. Eu cred că este foarte bine că s-a creat acest precedent. Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru Federaţia de Fotbal şi pentru celelalte Federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a spus Eduard Novak pentru Orange Sport

Gigi Becali, părere diferită față de Eduard Novak: „Băi, Chivulete, ai ceva la cap?”

Pe de altă parte, Gigi Becali (64 ani) îi dă dreptate lui Adrian Mititelu (54 ani) în această speță. Patronul FCSB-ului consideră că Andrei Chivulete nu a procedat corect când a suspendat partida și că ideal ar fi fost ca arbitrul să-i evacueze pe suporterii care i-au jignit pe cetățenii de etnie maghiară. 

„Ce treabă are omul? Omul a zis că nu-l interesează suporterii, nu are nevoie de bilete. Dacă vorbim la modul general... băi, Chivulete, ai ceva la cap? Oprești, Jandarmeria, afară! Erau 200. Dă-i afară și continuă meciul, mă. Ce e aia că pierzi meciul cu 3-0? Dacă e să piardă, să piardă și ăia, și ăia, așa cum zice Mititelu. Asta dacă vrem să avem logică”, a declarat Gigi Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!