vaccinare coronavirus CM 2022 covid-19 Qatar qatar 2022 Fotbal extern

Jucătorii nevaccinați complet nu vor juca la CM 2022! Vor lipsi Messi, Ronaldo și Mbappe?

Qatar vrea ca toți fotbaliștii de la Mondialul de anul viitor să fie vaccinați anti-Covid-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Septembrie 2021, 14:07
Data actualizarii: Luni 20 Septembrie 2021, 14:22

Guvernul din Qatar a anunțat deja că toți membrii staff-urilor și spectatorii, care vor să participe la Cupa Mondială din noiembrie 2022, trebuie să fie obligatoriu dublu vaccinați anti-Covid-19. Conform The Athletic, qatarioții vor să le impună și fotbaliștilor să se inoculeze cu schema completă împotriva coronavirusului. Ar putea primi un ajutor chiar de la federațiile naționale, de exemplu FA vrea să impună tuturor jucătorilor din Premier League să joace doar dacă au primit vaccinul. 

Țara din Golful Persic a administrat deja 4.6 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă că aproximativ 82% din populație e vaccinată, și se află în discuții avansate cu FIFA și cu autoritățile medicale mondiale pentru a ajunge la o soluție pentru a pune în aplicare acest plan. Oficicialii guvernamentali ar refuza dovada medicală că jucătorii au fost infectați cu Covid-19, pentru că aceasta ar veni din altă țară și nu ar putea fi verificată în amănunt. 

Jucătorii se pot testa periodic, dar naționalele lor riscă pierderea meciurilor

De asemenea, există posibilitatea ca jucătorii, care vor refuza vaccinarea, să prezinte teste negative la fiecare trei zile, dar echipele lor riscă să piardă meciuri la "masa verde" și să fie introduse în carantină, dacă se va dovedi că un component al lotului este infectat. În această situație, e greu de crezut că selecționerii vor convoca fotbaliști care nu au primit vaccinul și vor pune în pericol rezultatele. În noiembrie 2021, Qatar va organiza Arab Cup, care se vrea o repetiție organizatorică pentru CM 2022. La această competiție, spectatorii și membrii staff-ului trebuie să fie vaccinați, dar jucătorii nu au încă această obligație.  

Vor lipsi Messi, Ronaldo și Mbappe din Qatar?

Mai multe fotbaliști importanți ar urma să lipseacă, în aceste condiții, deoarece sunt sceptici în privința vaccinării și cred că serul le poate afecta randamentul sportiv și le poate deregla metabolismul. Printre jucătorii care ar refuza vaccinarea s-ar afla jucători precum Leo Messi (Argentina / PSG),  Matthijs De Ligt (Olanda / Juventus), Harry Kane (Anglia / Tottenham) sau Granit Xhaka (Elveția / Arsenal). Situația altora, printre care Cristiano Ronaldo (Portugalia / Manchester United), Kylian Mbappe (Franța / PSG), Sergio Ramos (Spania / PSG) sau Thomas Muller (Germania / Bayern Munchen), e neclară, pentru că au fost infectați cu Covid-19, dar nu au primit nicio doză de vaccin și oficialii medicali din Qatar ar putea suspecta că au înscenat infectarea pentru a nu primi vaccinul. 

Modifică setările cookies