Tenis

”Măcar atât ai putea face! Nu te simți pregătită? Mai bine nu joci!” Fost număr 5 WTA, Hantuchova o taxează dur pe Osaka

Fost număr 5 WTA, Daniela Hantuchova dezaprobă total poziția japonezei Naomi Osaka cu privire la îndatoririle de tenismen profesionist. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 21 August 2021, 12:06
Data actualizarii: Sambata 21 August 2021, 12:19

Fostă semifinalistă la Australian Open în 2008, Daniela Hantuchova (38 de ani) este una dintre jucătoarele de tenis care s-au adaptat bine poziției de expert în tenis pentru televiziuni, după retragerea din tenis. 

Întrebată ce crede despre situația japonezei Naomi Osaka - care a anunțat înaintea începerii Roland Garros că nu va participa la conferințele de presă și s-a retras, mai apoi, în turul 2 al competiției, după diversele reacții potrivnice ale conducătorilor turneelor de mare șlem -, Daniela Hantuchova a lansat o replică dură la adresa sportivei nipone, pe care o acuză de lipsă de recunoștință față de rolul presei în dezvoltarea sa ca persoană publică și de lipsă de responsabilitate în gestionarea propriilor probleme de ordin psihologic. 

Daniela Hantuchova o sfătuiește pe Naomi Osaka să nu mai joace tenis până nu își rezolvă problemele


”Conferințele de presă sunt parte din fișa postului unui tenismen. Din acest motiv suntem sportivi profesioniști. E o adevărată lipsă de respect ce face Naomi Osaka la turnee, mai ales în aceste vremuri, când toată lumea se străduiește să țină competițiile în viață în ciuda pandemiei. Ca atlet profesionist poți măcar să te prezinți la conferințele de presă. Nu e dificil să stai o jumătate de oră și să vorbești despre sportul pe care îl iubești. 

Dacă vrei să te ușurezi de presiune, cea mai bună metodă e să nu stai pe rețelele sociale. Jucătorii trebuie să înfrunte problemele personale, asta face parte din viața oricărui tenismen. Eu, personal, nu mi-aș împărtăși problemele cu lumea, dar dacă aș face-o, aș căuta ajutor de la profesioniști și m-aș depărta de circuit pentru o perioadă, pentru a reveni în cea mai bună formă. 

Acum, Osaka e în centrul atenției înainte să înceapă un turneu. Nu trebuie să fie ușor pentru ea, dar să participi la conferințele de presă e cel mai mic lucru pe care un jucător îl poate face. Dacă nu te simți pregătită, mai bine nu joci. Fără presă, jucătorii nu ar putea câștiga banii pe care îi câștigă. Atât de simplu,” a fost mesajul transmis de fosta ocupantă a numărului 5 WTA, Daniela Hantuchova, notează Punto de break

Naomi Osaka s-a retras în faza turului secund la Roland Garros 2021, după care a absentat și din turneul de la Wimbledon. Sportiva japoneză a revenit la Tokyo, unde a participat la Jocurile Olimpice, dar a fost eliminată în optimi de Marketa Vondrousova din Cehia. Osaka s-a înscris pe tabloul principal de la US Open și va încerca să își apere titlul cucerit în 2020. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies