Tenis

Veste tristă din partea medicilor: ce șanse îi dau Simonei Halep să participe la US Open în acest an

Simona Halep are șanse moderate de a participa la US Open în acest an. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 19 August 2021, 08:57
Data actualizarii: Joi 19 August 2021, 09:05

Speranțele Simonei Halep la victorie în primul tur jucat la Cincinnati s-au umbrit în al doilea set al meciului cu Magda Linette, când jucătoarea din România a părut să se fi accidentat în urma unei întinderi serioase, la scorul de 6-4, 1-4. Numărul 13 WTA a cerut time-out medical, dar a recăpătat încredere în starea sa și a jucat un set decisiv aproape de perfecțiune, impunându-se cu 6-1. 

Îngrijirile medicale și bandajul de mărimi considerabile plasat pe coapsa dreaptă și-au jucat rolul în revenirea Simonei Halep, dar mai ales pauza de o oră cauzată de ploaia care a căzut peste Cincinnati. 

Trei rupturi musculare în două locuri diferite pentru Simona Halep în 2021


O zi mai târziu însă, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a anunțat că se retrage din turneu, în urma unui RMN care i-a arătat că a suferit o nouă ruptură musculară, de această dată la mușchii aductori, spre deosebire de dubla fractură musculară de gambă, prin care a trecut la Roma în luna mai și peste care a trecut după trei luni de recuperare. 

"Leziunile mici, sub 0.8 centimetri, se refac cel mai repede, in 5-7 zile. Leziunea de gradul II se reface in 9-10 zile," a dezvaluit medicul Adrian Motoacă intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. 

Startul US Open este fixat pentru penultima zi a acestei luni, iar Simona Halep mai are la dispoziție o săptămână și jumătate pentru a se reface la timp. 

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies